Šta tašna koju nosiš govori o tebi ?

Autor: Vanja Popović

Foto: Fashionisers.com

Ono što za muškarca predstavlja automobil, to za ženu predstavlja tašna. Model tašne i ono što se nalazi u tašni, mnogo govori o ženi koja je nosi. Sjaj za usta, rumenilo, ogledalce, mobilni telefon, ključevi i još hiljadu i jedna sitnica…

Najpoznatije tašne

Svaka tašna koja je postala svetski poznata ima svoju „priču“ iza sebe. Onu priču koju nam priča dizajnerska modna kuća. Poput Gucci, Chanel, Prada, Dior…

Hermes Birkin

Birkinka je tašna koja predestavlja simbol luksuza, i ako bi postojalo kraljevstvo tašni birkinka bi sigurno bila kraljica. Žene širom sveta je masovno kupuju iako za nju treba dati čitavo malo bogatstvo. Za nju postoji lista čekanja, ali, to ne sprečava žene da je žele u svom ormanu smatrajući da ona je nešto posebno. Pa, u čemu je njena tajna?

Kako je nastala „birkinka“? Direktor modne kuće Hermes, Žan-Lui Duma, bio je inspirisan da napravi tašnu tokom jednog leta 1984.godine dok je sedeo pored slavne dive, Džejn Birkin . I upravo je ova torba s imenom dive postigla svetsku slavu. Ušla je u svet mode na velika vrata i tamo ostala čvrsto ustoličena.

Chanel 2.55

Pored birkinke Chanel 2.55 je najtraženija torba do sada, koja predstavlja simbol francuskog stila.

Ime se vezuje za period nastanka i ona je jedan od najvećih izuma Coco Chanel . Torba je inspirisana naramenicama vojnih putnih torbi uz mali dodatak – pleteni lanac od kože. Tako je napravljena podstakne slobodni duh kod žena tog doba. U čemu je nesumnjivo uspela.

Louis Vitton monogram torbe vladaju svetom mode godinama unazad . Njihov monogram skoro svima je prepoznatljiv, postale su hit zahvaljujući Odri Hepbernn koja ih je nosila svuda sa sobom. Ona je obožavala svoje speedy torbice i promovisala ih je na najbolji mogući način .

Tašne, ta mala modna carstva, najbolji su prijatelj svake žene. Elegantne, sportske, male, velike, brendirane, luksuzne, raznobojne, crne ili pak bele, jednostavno su preko potrebne da, kao što smo već rekli, ispričaju svoju priču. Za koju ćete se opredeliti zavisi od vas, vašeg karaktera i potreba.

U moru ponuda na tržištu pronaći ćete jednu ili više pravih. Za svaki tip žene postoji odgovarajuća tašna – ona koja oslikava njen stil i karakter.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *