Pravilna nega kože oko očiju

Predeo oko očiju je najosetljivi deo na našem licu, koža je u tom predelu najtanja i najpodložnija promenama. Baš iz tog razloga, bore oko očiju se javljaju kao prvi znaci starenja.

Pored genetike, za koju nismo odgovorni, rane bore, podočnjaci i fleke se javljaju zbog loših životnih navika i neadekvatne nege kože lica. To dovodi do toga, da veoma mlade osobe izgledaju znatno starije nego što zaista jesu.

Faktori na koje možemo uticati:

-Ne koristite jaku i nekvalitetnu šminku koja isušuje kožu i smanjuje elastičnost.

-Obavezno skinite šminku pre spavanja.

-Smanjite konzumiranje nikotina i kofeina.

-Ne izlažite se prejakom suncu bez adekvatne zaštite.

-Umivajte se isključivo hladnom vodom bez korišćenja agresivnih sredstava.

-Trudite se da ne pravite grimase i da se često mrštite.

-Hidrirajte kožu lica što je više moguće preparatima na prirodnoj bazi.

Pixabay.com

Pored svega što sam spomenula pijte dosta tečnosti, da bi vaša koža bila dehidrirana. Dehidrirana koža postaje suva i sklona borama, a regija oko očiju biće prva na udaru.

Neka u vašoj ishrani bude zastupljeno dosta voća i povrća, ribe takođe. Zdravlje na usta ulazi, što znači da ako vaš organizam hranite zdravim i kvalitetnim materijama, to će se odraziti na vaš fizički izgled i vašu lepotu.

Sada kada znamo kako možemo preduprediti pojavu bora, podočnjaka i svih neželjenih promena u predelu oko očiju, preostaje nam samo da se toga i pridržavamo. Kažu da koža sve pamti, zato navreme povedite računa o zdravlju vaše kože, bićete zdraviji i ujedno ćete prolongirati proces starenja

Nevena Lilin

Rođena ’88 kao vodolija, jedinstvena i drugačija, a opet sasvim jednostavna i obična. Supruga i majka četvoro dece. Poštujem pravoslavlje, tradiciju i običaje. Volim prirodu, cveće i šlagere ’70 – ih. Pisanje je moja strast, a papir i olovka moji najbolji prijatelji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *