Nega stopala – može i kod kuće

Nega stopala je veoma važna za svaku devojku i ženu. Zapostavljanje može dovesti do zdravstvenih problema. Zato posvetite im tretman kakav im je potreban, a vaša stopala će izgledati savršeno u omiljenim sandalama.

Kao i svakom delu našeg tela tako i stopalima potrebna je odgovarajuća nega da bi ostala zdrava i lepa. Stopala su najosetljiviji i u isto vreme najopterećeniji deo vašeg tela. Njima je potreban tretman svakodnevno inače može doći do deformiteta, gljivica na stopalima i noktima, žuljeva, čukljeva i drugih neprijatnih stvari.

Stopala uvek treba da budu čista i suva, dodatna pažnja u pranju i sušenju je od velikog značaja jer spečava pojavu gljivica. Kao što i sami znate gljivice vole vlagu, pa zato lepo osušite svoja stopala posle pranja da se ne bi susreli sa njima.

Foto: Pixabay.com

U nastavku teksta donosimo vam nekoliko ideja o dodatnoj nezi stopala:

Kupka za stopala

Pripremite toplu kupku za svoja stopala. U toplu vodu dodajte malo morske soli i eterično ulje po izboru (lavanda, ruzmarin, čajevac…). Ova kupka će vam pomoći da vaša stopala odmorite i omekšate tvrdu kožu.

Hidrirajte stopala i nokte

Za hidrataciju stopala najbolja je masna hidrantna krema, koja se može naneti u većoj količini i lepo utrljati. Ovu kremu mazati jednom do dva puta nedeljno. Zahvaljujući ovoj kremi vaša stopala će biti glatka i nežna kao i nokti.

Piling i maska stopala

Kao i kod hidratacije, vašim stopalima je potreban piling i maske za stopala. Oni će pomoći da vaša stopala budu lepa, zdrava i negovana.

Svakom delu tela treba se posvetiti dovoljno da bi bile savršene i da biste blistale. Nega je onaj trenutak u kome vaše telo odmara od svih stresnih situacija u toku dana ili nedelje.

Ukoliko primetite neke promene na noktima i stopalima obavezno se javite lekaru, prekrivanje lakom za nokte nije rešenje vašeg problema. Kod noktiju je bitno i pravilno sečenje, jer pogrešno sečenje može dovesti do promene njihovog rasta i do urastanja noktiju.

Biljana Ilić

Kreativna osoba koja voli da piše, istražuje i prati svoje snove.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *