Mikrodermoabrazija – korak ka lepšoj koži

Autor: Danica Žunjanin

Kažu da se žene ne pitaju za godine, i to je tačno. Ima i onih koje ne žele da priznaju svoje prave godine. Sve u svemu, svakoj ženi je bitno da izgleda lepo i negovano.

Sem frizure i garderobe tu je i šminka. Bilo da praktikujete šminkanje svakog dana, što zbog posla ili jer volite, nega kože je nezaobilazan korak. Da bi bila negovana i mladolika potrebno je da je redovno održavamo. Za to su uvek pri ruci naši dragi kozmetičari, koji najbolje znaju šta to našoj koži treba i šta joj najviše prija.

Redovno čišćenje lica, korišćenje pilinga i maske je nešto što svaka žena uglavnom radi sama kod kuće. Ipak, preporuka je da invazivnije tretmane prepustite stručnjacima, kako ne biste oštetile svoju kožu pa napravile još veći problem.

Jedan od tretmana koji žene poslednjih godina sve češće koriste je i mikrodermoabrazija. Stručno osoblje Salona lepote Sarić bilo je ljubazno da nam pojasni šta tačno podrazumeva ovaj tretman, čemu služi i koje su njegove dobrobiti.

Šta je konkretno mikrodermoabrazija?

Mikrodermoabrazija je aparaturni piling dijamantskim nastavcima, najprostije rečeno. U isto vreme se vrši vakum masaža lica. Tretman ima namenu da osveži kožu i istakne njenu lepotu. Najčešće se radi u serijama – sedam tretmana jednom nedeljno. Nakon toga se može raditi i ređe, da bi se održao kvalitet kože.

Kako se obavlja tretman?

Tretman počinjemo parenjem i čišćenjem lica. Zatim dijamantskim nastavcima pilingujemo lice. Potom se stavlja maska koja umiruje kožu i hidratantna krema. Ovaj tretman se može kombinovati sa nekim drugim tretmanima kako bi se pojačao efekat.

Koji se sve problem kože mogu rešiti ovim tretmanom?

Skidaju se izumrli slojevi kože i ona postaje glatka. Ublažavaju se ožiljci od bubuljica i bore. Takođe se eliminišu pigmentne fleke.

Da li je bolan?

Tretman nije bolan i nema vidljivih tragova, crvenila ni iritacije. Može se reći čak da je i prijatan zbog vakum masaže koja je prijatna a ujedno ima veoma blagotvoran efekat na kožu.

Da li koža zahteva posebnu negu nakon tretmana?

Posle tretmana ne treba stavljati puder ni bilo kakve kreme narednih 12 do 24 sata. Nakon toga može se nastaviti sa istom kozmetikom. Treba izbegavati preterano izlaganje suncu bar tri dana nakon tretmana, uz obavezno korišćenje zaštitnog faktora.

Veliko hvala osoblju Salona lepote Sarić na razgovoru.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *