Kako da vam porastu trepavice?

Duge i guste trepavice daju očima i licu jednu posebnu dimenziju lepote. Naglašavaju pogled i čine ga misterioznim.  Često priroda i nije tako darežljiva, pa su kozmetički proizvodi, veštačke trepavice ili nadogradnja svilenih, dobra alternativa koja će pružiti određeno zadovoljstvo. To zadovoljstvo u najvećem broju slučajeva biva kratkoročno, pa se vraćamo na početak – „kako da mi trepavice porastu?”. Zato vam u narednim redovima teksta navodimo nekoliko načina koji će vam pomoći da na jednostavan i prirodan način dođete do cilja.

Ricinusovo ulje – broj 1

Kada se pomene rast dlaka, bilo kose, obrva ili u ovom slučaju trepavica – ricinusovo ulje je broj jedan. Bogato je različitim vitaminima i hranljivim sastojcima, sprečava lomljenje i pokreće rast novih trepavica.

Pre svakog tretmana trepavica, važno je očistiti ih od šminke. Najpraktičniji način nanošenja ricinusovog ulja na trepavice je uz pomoć čiste četkice od maskare, na koju ćete staviti hladno ricinusovo ulje. Zatim ćete, kao kada nanosite maskaru, naneti ulje na trepavice nekoliko sati pre spavanja, dok se ispiranje ostavlja za jutro. Ricinusovo ulje možete mešati i sa drugim sastojcima, poput limuna ili vanile, što i nije neophodno, s obzirom na to da je ono samo po sebi toliko hranljivo da će vam se ubrzo pokazati i rezultati.

Ukoliko imate probleme sa iritacijom ili ekcemima u blizini kapaka, možda je neki drugi način za vas prihvatljiviji.

Zeleni čaj

Zeleni čaj pored toga što je odličan za naš organizam, njegova upotreba odražava se i na trepavice. Flavonidi podstiču brži rast, čiste folikule dlake i utiču na volumen.  Ohlađen zeleni čaj nanosite tupferom na trepavice. Postupak ponavljajte dva puta dnevno, ujutru i uveče, a nakon nekoliko dana uvidećete prve promene.

Foto: Tportal.hr

Maslinovo ulje

Ovo ulje predstavlja jedan od najboljih prirodnih preparata za negu lica, jer je bogato antioksidansima. Pored toga što sadrži nezasićene masne kiseline, uglavnom se bira zbog posedovanja vitamina potrebnih koži (A, D, E, K). Korišćenje maslinovog ulja za rast trepavica postiže se jednostavnim  metodama.

Nanestite maslinovo ulje na tupfer pa zatim pređite preko svojih trepavica, a nakon 10 minuta isperite mlakom vodom. Ukoliko vam je lakše, možete koristiti i u ovom slučaju četkicu od maskare. Time ćete nahraniti trepavice vitaminima, a one će vas iznenaditi kroz koju nedelju svojom dužinom.

Vazelin

Vazelin utiče na rast trepavica time što ih hidrira, odnosno vlaži koren trepavica i time smanjuje šansu da ispadnu. Nanosi se na isti način, kao prethodno pomenuta ulja, pred spavanje pomoću četkice od maskare, kako se ne bi naneo deblji sloj, a ujutru mlakom vodom isperite. Posebno vodite računa da ne dođe u kontakt sa očima, jer je u tom slučaju iritacija neizbežna.

Aloe vera

Aloe vera, kao prirodni preparat koristi se u svim sferama lepote i zdravlja. Sadrži 19 vrsta aminokiselina koje podstiču zdrav i snažan rast dlake i utiču na formiranje proteina koji su neophodni u službi lepote trepavica. Svojim hidrantnim svojstvima hrani dlaku i štiti je od spoljašnjih uticaja i oštećenja.

Važno je da se aloe vera uvek kombinuje sa nekim uljem, npr. ricinusovim, jer se ne preporučuje samostalno koršćenje. Pomešajte jednu kašiku ricinusovog ulja sa jednom kašičicom soka od aloe vere. Zatim četkicom od maskare nanesite ovu smesu na trepavice, kada god imate vremena ili primetite da su suve.

Naš odraz nege, odraz je posvećenosti sebi. Hranite se zdravo, dovoljno se hidrirajte i ne zaboravite na higijenu. Birajte šminku i kozmetiku koja je proverena i koja vam neće naneti štetu. Izbegavajte hemijske preparate, toksične lepkove i konstantna tretiranja dlake. Možda je ovaj drugi, prirodni način, malo sporiji, ali je zadovoljstvo dugoročno i rezultira pogledom iz snova.

Nevena Antić

Studentkinja komuniciranja i odnosa s javnošću na Filozofskom fakultetu u Nišu. Entuzijastična i večiti optimista. Perfekcionista u svemu što radi. Ljubitelj putovanja, jezika, umetnosti, pisane reči, dobre hrane, a u profesionalnom smislu digitalnog marketinga i komunikacije. Dupli rak u horoskopu, odnosno emotivna osoba, volim nasmejane ljude, iskrena prijateljstva i iskrene ljubavi. Za sebe bih još rekla da sam jako uporna, strpljiva i tolerantna, sa istaknutom manom kašnjenja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *