STOP bubuljicama, flasteri kao ekspresno rešenje

Autor: Maja Živković

Nema osobe, ni ženskog, a ni muškog pola da nekada nije imala problem sa bubuljicama. Za njih svi znamo, one koje se pojave niotkuda, dosadne, upaljene, pune gnoja i bolne.

Nekome se bubuljice javljaju zbog genetike, nekome zbog ishrane, previše slatkiša i masne hrane, ali bez obzira koji je razlog njihovog javljanja, potrebno je posvetiti pažnju čišćenju i lečenju istih.

Kako stručnjaci za negu kože savetuju prva stvar koju bi trebalo da uradite jeste izbaciti vlažne maramice za čišćenje lica (ili dela kože sa bubuljicama). Umesto maramica koristite umivalice prema tipu kože. Brisanje kože peškirima za lice zamenite suvim jednokratnim maramicama. Paste, sudokrem i slične stvari za isušivanje bubuljica zamenite flasterima. Ali, ne običnim flasterima već onim za bubuljice. Dobro ste čuli, postoje flasteri i za bubuljice.

Flasteri za bubuljice su nova inovativna metoda u lečenju akni i bubuljica. Kod nas možda nije česta, ali je vrlo efikasna. Od svih ponuđenih sredstava malo ko je probao lečenje bubuljica flasterima, zato vam otkrivamo jednu bezbolnu, a po ocenama mnogih efikasnu metodu.

Šta su flasteri za bubuljice?

Flasteri za bubuljice su se pojavili prvi put pre više desetina godina u Južnoj Koreji. To je brza metoda lečenja bubuljica, akni i mitesera. Ako želite preko noći da zasušite bubuljicu, flasteri su dobri jer upiju sav sadržaj koji se nalazi u njoj, ali i umanjuju i ublažavaju otok i crvenilo koje ona može da izazove.

Flaster za bubuljice je efikasno rešenje za pojedinačne, upaljene i crvene bubuljicama, ali i za mitesere.

„Osnovna uloga flastera je da kontrahuju i zadržavaju vlagu iz postojeće bubuljice. Sav sadržaj iz nje ostaje na tupferu flastera, a u tome joj pomažu aktivni sastojci i salicilna kiselina koju gotovo svi flasteri za bubuljce sadrže“.

Kako se flaster koristi?

Kao i za svaki tretman na licu prvi korak je čišćenje kože. Lice treba očistiti od masnoće i prljavštine, umiti se toplom vodom, očistiti tonikom, osušiti lice i onda se nanosi flaster.

Dakle, da ne zaboravimo, pre nanošenja flastera na bubuljicu treba naneti nekoliko kapi salicilne kiseline, koju možete naći u svim apotekama ili drogerijama, a zatim zalepiti flaster.

Za bolji efekat najbolje je flaster naneti preko noći, ali svakako može i preko dana. Ako ste zalepili flaster preko noći, već ujutru će problem sa bubuljicama biti manje vidljiv.

Kada zalepite flaster, osim aktivnih sastojaka koje ispušta, on štiti upaljeno mesto od spoljnih faktora, pa nečistoće iz prirodnog okruženja ne dospevaju na bolno mesto.

Neželjena dejstva

Flastere ne smete koristiti na oštećenoj koži, a ako se koža zacrveni, otekne ili počne da vas svrbi potrebno je konsultovali lekara.

Kupovina i cena

Flastere za bubuljice možete kupiti u svim bolje snabdevenim apotekama i drogerijama. Cene su pristupačne i kreću se u razmaku od 300 do 1000 dinara u zavisnosti od proizvođača. Iskustva osoba koje su koristile flastere pokazuju da su se dobro pokazali flasteri nemačkih proizvođača.

Kozmetičari i dermatolozi sve češće preporučuju flastere jer su:

– puni hranljivih sastojaka

– bogati antioksidansima koji neguju kožu i vraćaju joj elastičnost

– efikasni u zaštiti kože i prevenciji pipkanja i ceđenja bubuljica

Bubuljice su problem koji kao što smo na početku teksta rekli može nastati zbog neuravnotežene i nezdrave ishrane, genetskih predispozicija, ali i hormonskih poremećaja. Čišćenje lica, korišćenje neagresivnih sredstava na prirodnoj bazi, može vam u mnogome olakšati ovaj problem. Za ozbiljnije promene na koži obavezno radite higijenske tretmane kod kozmetičra.

I zapamtite, zaboravite na ceđenje bubuljica. Možda zvuči bezazleno, ali najveći problemi se upravo zbog toga i stvaraju. Onda kada sami sebi želimo biti kozmetičari. Umesto toga nemojte kupiti sebi nešto od garderobe, ali izdvojite novac za tretman lica.

Zapamtite još ovo, negovana žena nećete biti  samo ako se lepo obučete. Treba negovati sebe i iznutra i spolja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *