Ostrvo Krisi – raj na zemlji

Autor: Danijela Lakićević

Foto: Analipsitours.com

Kada poželite da u svoje osvojene destinacije upišete i ostrvo Krit, učinićete baš ono o čemu maštaju mnogi. Krit je kosmopolitsko ostrvo koje obiluje vinogradima, istorijom i prelepim plažama. U koliko vas put nanese tamo svakako je nezaobilazna avantura izlet na jedno od najlepših plaža na svetu koje se nalazi u blizini – ostrvo Krisi (Chrissi).

Nenaseljeno ostrvce nalazi se južno od Krita i do njega se stiže brodićem iz mesta Ierapetra. Zlatno ostrvo, sa prelepim peščanim plažama i krtistalno tirkiznom vodom, neodoljivo podseća na egzotične palže Afrike.

Sama pomisao da ovde možete provesti nekoliko časova uživajući u čarima mora, tropskim plažama, lokalnim tavernama ili slanoj jami koja je atrakcija na ostrvu, može vas dovesti u iskušenje da i neplanirano odete tamo.

Krisi u prevodu znači zlatan, a ostrvo se nalazi u Libijskom moru.

Da bi pronašli ovaj izgubljeni raj moraćete se odvesti do Ierapetre odakle se brodićem polazi na krstarenje. Krstarenje je samo po sebi vec dovoljno veliki doživljaj a ukoliko vam se na plovidbi kroz Libijsko more pridruže i delfini – osećaj je nezaboravan.

Foto: Travelpassionate.com

Na ostrvu nema vreve i gužve. U Zlatni zaliv pristaje se na dugačku peščanu plažu koja je opremljena ležaljkama i suncobranima. Od tropskog sunca možete se skloniti i u dve obližnje taverne ili, jednostavno, hladovinu potražiti u senci kedrovine.

Boravak ovde možete upotpuniti ukoliko prošetate do crkvice Svetog Nikole koja se nalazi na zapadnoj strani ostrva.

Ostrvo Krisi je pod zaštitom zbog izuzetne prirodne lepote, zbog šuma smreke, koje su ovde najveće u Evropi, a predstavlja i odličnu lokaciju za ljubitelje ronjenja.

Bilo kako bilo – Zlatno ostvo je stvarno zlatno jer zlata vredi vreme koje provedete ovde. Ukoliko vam ovog leta pođe za rukom da otputujete – potražite ga, zasigurno ćete uživati.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *