Na današnji dan – Al Paćino

Na današnji dan pre tačno 80 godina rodio se maestralni Al Paćino.

Rođen je 25.04.1940. Kad je imao dve godine roditelji mu se razvode i on odlazi sa majkom da živi u Bronksu. Oduvek je znao da će se baviti glumom. Pohađao je glumačku školu na Menhetnu. Na filmu se počeo pojavljivati početkom sedamdesetih. Godine 1972. dve uloge su ga vinule u sam vrh – Frensis Ford Kopola angažovao ga je u dva filma: „Kum” i „Serpiko”.

Dobitnik je velikog broja nagrada od kojih možemo izdvojiti Oskara, Emi i Toni. Oskara je dobio za ulogu u filmu „Miris žene”. Od njegovih filmova treba izdvojiti : „Kum”, „Serpiko”, „Lice s ožiljkom “, „More ljubavi”, „Dik Trejsi”.

Ja sam glumac a ne zvezda. Zvezde žive u Holivudu i imaju bazen u obliku srca. Nisu mi potrebni telohranitelji. Ja sam iz južnog Bronksa.”

Srećan rođendan Al !

Marijana Bašić

Završila Ekonomski fakultet. Obožava  književnost , muziku, reku. U slobodno  vreme voli  da ispija  kafe sa prijateljima . Voli da se šali  na svoj racun.Veruje u ljubav. Inače, bavi se statistikom tj. prati gledanost filmova po bioskopima tako da je uspela da spoji lepo i korisno. Razvedena, i mama jedne prelepe devojčice. Smeje se glasno i vodi ćerku sa sobom. Obožava da piše teme iz svakodnevnog života.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *