Lepo se igraj – Lego svet

Ako želite da vidite čudo – vašu decu koja sede dugo mirno, a da nisu u kazni, uz to i da se super zabavljaju i u isto vreme razvijaju mozak i finu motoriku, iznenadite ih Lego kockicama!

Ne mora to biti najveći set, naročito za početnike, dovoljan je i onaj najmanji za najveće stvaralaštvo. Trenutak kada prospu na sto te sitne plastične delove kocki i otvore uputstvo za sklapanje nove igračke je magičan i deca zaboravljaju na sve, počinju da otkrivaju nešto novo, uče, zabavljaju se. Deca neće prestati da se igraju i budu zadovoljna ni nakon napravljene igračke. Tada počinje prava zabava. Nema lepšeg osećaja igrati se nečim što ste sami stvorili. Jedina mana je što deca postaju zavisna od tog osećaja.

Dobro je dok i odrasli ukućani ne podlegnu dobrom osećaju koji Lego pruža, jer su setovi za starije poprilično skupi, jer jedno je sigurno- jednom ko sklopi jedan set, ne može ostati na tome. Ako ništa drugo, skuvajte sebi kafu i uživajte u miru dok su deca zarobljena u stvaranju Lego magije.

Foto: Pixabay.com

Prve Lego kocke napravljene su 1949. godine. Ime Lego potiče od fraze „Leg godt” što na danskom znači; lepo se igraj! Zanimljivo je da se Lego kocke iz 1963. godine mogu uklapati sa današnjim. U proseku se proizvede 600 delova Lego kockica u sekundi! Lego je mislio na sve uzraste, pa pored setova za decu i starije, postoje i kocke za decu od godinu i po dana do 3 godine starosti nazvane Lego Duplo.

Mislio je i na različita interesovanja korisnika tako da se mogu naći mnogo tema: Lego Arhitekture, Lego batman movie, Lego City, Lego City trains, Lego Classic, Lego Creator, Lego Creator expert, Lego DC super heroes, Lego Disney, Lego Duplo, Lego Duplo my first, Lego friends, Lego ideas, Lego Jurassic world, Lego Marvel Super Heroes, Lego Ninjago, Lego Star wars, Lego technic, Lego The Lego Movie, Lego The Powerpuff Girls. Svaka od ovih tema ima mnogo svojih različitih setova. Teško da ne možete naći omiljeni.

Foto: Pixabay.com

Ono što je posebno neodoljivo u Lego setovima su Lego figurice! Prvenstveno su nastale za potrebu Lego Sitija, kada je nastalo pravilo da figurice moraju biti žute boje i moraju biti srećnog izraza lica. Kasnije su figurice postale ljute, tužne, zadovoljne, za potrebe Lego pirata. Prve figurice u boji ljudske kože nastale su za potrebe Lego Zvezdani ratovi. Danas je pravilo da figurice u Lego temama moraju imati žutu boju kože, osim u izuzecima Lego Duplo i Lego Prijatelji, a u filmskim temama kožu normale boje.

Lego kocke su jedna od najomiljenijih igračaka za decu i odrasle. Delovi se jednostavno sklapaju i razdvajaju, izradjeni su od trajnih materijala, tako da igranje može trajati godinama. Kockice se ne moraju sklapati po uputstvu, dovoljno je malo mašte i možete stvarati razne oblike. Kada se prepustite jednom Lego svetu, vaš svet igre, kreativnosti i mašte postaje neprolazna magija. Leg godt!  

Đurđija Damnjanović

Voli da voli, ne ume da mrzi.

Diplomirani ekonomista, rođena u Požarevcu, gde je završila Gimnaziju i Fakultet za poslovne studije Požarevac. Nakon završenih studija seli se u Gornji Milanovac, zatim Šabac, Lazarevac, a trenutno živi u gradu pataka, čaplji i zelenila- lepom Valjevu. Veliki obožavalac putovanja, pisane reči, debata (u kojima pobeđuje) i dece. Mama i supruga. Radoznala, želi da se oproba u svemu, vraćajući se uvek pravim vrednostima.

„Učite decu da vole, kako bi ovaj svet postao bolje mesto

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *