Diznilend- doživite svet bajki

Bajke su izmišljene, junaci omiljenih crtanih filmova nisu stvarni. Mislite kako nikada ne možete upoznati Miki Mausa i drugare. Maštate da razgovarate sa svojom omiljenom princezom iz Diznijevih crtanih filmova. Ali kako da stanete nasuprot nacrtanih likova. Odgovor je jednostavan: Sve to možete u Diznilendu.

Diznilend je zabavni park Volta Diznija, inspirisan njegovim crtanim filmovima i junacima. Postoji širom sveta, u Anahajmu, Parizu, Tokiju i Hongkongu, Havajima, Šangaju.

Diznilend u Los Anđelesu

Prvi Diznilend otvoren je u Anahajmu, blizu Los Anđelesa u Kaliforniji, odnosno SAD, 17. jula 1955. godine. Otvorio ga je Ronald Regan, nekadašnji predsednik SAD-a, a u to vreme glumac. Od samog otvaranja, pa do danas, popularnost posećivanja Diznilenda nikada nije opala. Naravno uz doživljaje i avanture koje pruža svojim posetilacima nikada neće ni pasti. Jer jedino tu imate mogućnost i čast da popijete čaj sa ludim Šeršidzijom, da sa piratima tražite blago ili da se družite sa Pinokiom.

Foto: Pixabay.com

U Los Anđelesu Diznilend je podeljen u dve tematike, tu se nalaze i tri hotela, kao i prodavnice i restorani. Iako je otvoren čitave godine, pojedini delovi su van sezone ipak zatvoreni. Ako želite baš sve da vidite i doživite nezaboravno iskustvo, najbolje su posete tokom leta. Zahvaljujući avanturističkim atrakcijama inspirisanim filmovima poput  Indijana Dzons, Ratovi zvezda, ali i ogromnim toboganima i veštačkim planinama, Diznilend je popularan i za odrasle.

Svakog 4. jula iznad dvorca Uspavane Lepotice  može se videti isti vatromet kao na uvodnoj špici crtanih filmova. 

Foto: Pixabay.com

Diznilend u Floridi

Zbog velikog uspeha zabavni park Diznilend 1971. godine otvoren je u još jednoj državi SAD-a, na Floridi. Sastoji se od četiri tematska parka, dva akva parka, kurseva za golf, kao i prodavnica i restorana.

Diznilend na Floridi nudi razne atrakcije, vožnje, kostimirane likove, parade. Mala deca čak i mogu leteti zajedno sa Dambom, u pratnji sa starijima. Roditeljima u poverenju, ne brinite se, u pitanju je posebno izgrađen avion, napravljen specijalno za tu priliku i veoma je siguran.

Diznilend u Tokiju

1983. godine konačno se i otvorio prvi Diznilend van granica SAD-a, tačnije u Japanu, Tokiju. Za veoma kratko vreme postao je omiljena destinacija za porodična druženja i izlete.

Tvorci Diznilenda u Tokiju nisu želeli da bude samo kopija Diznilenda u Americi, pa su dodali neke atrakcije. Za proslavljanje 35 godina postojanja 2017. godine otvorena je još jedna avantura za posetioce inspirisana crtanim filmom U potrazi za Nemom.

Foto: Pixabay.com

Diznilend u Honkongu

Diznilend  u Hongkongu otvoren je 2005. godine i vrlo brzo postao omiljena atrakcija za kopneni deo Azije. Kako bi privukao Kineze napravljen je malo drugačije od svojih starijih prethodnika. Sagrađen je po Feng Šui pravilima.

Diznilend u Šangaju

Najmlađi, ali po nekima najveći Diznilend na svetu je upravo onaj u Šangaju. Otvoren je 2016. godine. Iako se možete družiti sa Diznijevim junacima sve su prilagodili kineskom stilu i njihovoj kulturi. Ovde se nalazi i teatar inspirisan Brodvejskim duhom.

Ako sanjate o venčanju kao iz bajke to možete uraditi ovde, jer su venčanja dozvoljena i organizovana upravo tako da se osetite kao da ste stvarno princ i princeza.

Diznilend na Havajima

Volite lepotu ovog predivnog tropskog ostrva. San vam je da upravo tamo odete na odmor, ali vas uvek nešto sprečava. A ako vam kažemo da je 2011. godine tu otvoren Diznilend zabavni park? Sigurno je da ćete se lakše odlučiti da posetite ovu državu.

Atrakcije se vezuju za samo ostrvo, za more, lagunu, plažu i tradicionalnu kulturu Havajčanjana. Organizovane su razne porodične aktivnosti koje su uglavnom vezane za more.

Ovde se takođe možete venčati, ali ne samo to. Provedite svoj medeni mesec na čaroban način upravo u Diznilendu na Havajima.

Foto: Pixabay.com

Diznilend u Parizu

Nama najbliži Diznilend je upravo onaj otvoren 1992. godine u Parizu. Omiljena je destinacija za decu, ali i odrasle širom čitave Evrope.

U okviru parka u Parizu nalaze se hoteli, idealni za smeštaj gostiju, prodavnice, kongresni centri i Dizni selo. Od 2017. godine otvorene su nove atrakcije inspirisane Diznijevim filmovima Pirati sa Kariba, Ratovi zvezda i Zaleđeno kraljevstvo. Za ženski deo posetilaca poseban i neponovljiv osećaj  je taj što mogu plesati na balu koju organizuju omiljene princeze.

Da su se organizatori potrudili da doživljaj bude nezaboravan govori i to da se u restoranima dezerti služe u obliku Pepeljugine cipelice. Osim toga prave vizuelni efekat zbog kog se osećate kao da ste u bajci.

Ako želite da obradujete nekog poklonite mu kartu za Diznilend. Ne postoji dete koje ne mašta da bar jedan dan provede u zabavnom parku koji je već 60 godina glavna atrakcija za turiste. Takođe ne postoji romantičnija prosidba od one u Diznilendu.

Suzana Milošević

Živim u Kragujevcu. Organizacija proslava i događaja, kao i dekoracije su moj posao iz snova. Volim roze, volim da se smejem bez nekog posebnog razloga. Volim knjige bez kojih ne bih mogla da zamislim život.Pomalo tvrdoglava, pomalo luckasta idem ka svojim snovima. Odustajanje nije moja opcija, uvek koračam napred, makar glavom kroz zid. I svakoj situaciji, koliko god ona teška bila nađem nešto pozitivno.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *