Baloni, konfete, ketering… Kako organizovati rođendansko slavlje?

Autor: Stefana Đorđević

Želite da ove godine iznenadite sve goste, a budete posebno nežni prema sebi? Kada to učiniti ako ne za svoj rođendan. Dosadilo vam je da menjate restorane u kojima okupljate prijatelje povodom rođendana. Voleli biste dekoraciju, balone i da sve bude savršeno, da zablistate jer to je vaš dan. Ali, odakle početi?

Živimo u svetu gde sve informacije neverovatnom brzinom jure. Obično okrenemo broj, ili porukom nešto javimo. Ove godine budite autentični – napravite sami pozivnice. Možete iskoristiti papire u boji, šljokice, kolaž papir, markere, stikere i još mnogo toga zanimljivog. Prepustite se mašti i nećete se zadržati samo na klasične oblike. Možete ih iscrtati u vidu torte, balona, cveta ili nečega što posebno volite. Samo nemojte zaboraviti da naglasite datum i vreme slavlja.

Kada ste obavestili prijatelje da pripremate žurku, na red dolazi uređivanje prostora. Oni koji su rođeni tokom sunčanog perioda mogu iskoristiti dvorište. Ali bez obzira na to, i unutrašnji prostor doma može biti zanimljivo uređen. Krenite od traka. Možete nabaviti u raznim bojama ili se odlučiti za dve-tri skladne nijanse. Odaberite zgodna mesta da ih postavite. U radnjama za prodaju dekoracije ćete pronaći i one sa različitim natpisima. Neka ta sa natpisom Srećan rođendan! zauzima centralno mesto u kutku za slikanje.

Ono što svima predstavlja radost i zanimaciju jesu baloni. Danas imamo veliki izbor kada ih kupujemo. Budite kreativni. Odaberite obične, sa konfetama ili iskombinujte razne pa možete vaš prostor učiniti čarobnim. Njih razbacajte po čitavom podu. Izgledaće veselo, razigrano, a mogu se koristiti i za igru. Najpopularniji su oni sa helijumom. Takvi mogu poslužiti kao rođendanski broj. Bićete moderni, a ujedno i imati dobre rekvizite za slikanje.

Sve popularnije širom sveta postaju pinjate. To su igračke napravljene od balona i papirne smese, a predstavljaju pravu atrakciju jer su napunjena slatkišima i konfetama. One su česta dekoracija na dečijim rođendanima. Mogu se praviti u raznim oblicima, zbog čega mogu biti zanimljiv detalj ili iznenađenje za slavljenika.

Sa bliskim ljudima je provod zagarantovan. Ipak, nije loše ako organizujete i društvene igre. To je najbolji način da povežete ljude koji se pre vašeg rođendana nisu poznavali. Tu su asocijacije, različite karte, kao i pantomime koja će najviše doprineti smehu i zabavi. Evo ideje da se vratite u detinjstvo. Nekada je leksikon bio neizostavan na rođendanskoj proslavi. Kupite novi i iznenadite sve prisutne svojom idejom i zahtevom da se upišu kao što ste to radili davno. Ili pronađite stari, čitajte šta ste pisali i samo nastavite sa nizanjem uspomena.

Celokupna zabava je uvek ispraćena posluženjem. Omiljena pića prijatelja lako nabavimo. Ali malo više posla zahteva ketering. Možete poručiti iz obližnjeg restorana, ali ako ste odlučili da napravite sami biće još bolje i ukusnije. Takozvani švedski sto možete praviti na razne načine. Brusketi predstavljaju idealan izbor zbog mogućnosti kombinovanja sa raznim namazima, začinima i dodacima. Tortilje, takođe, čine dobar izbor. Osmelite se da goste obradujete raznim ukusima: veganskim, mesom ili čokoladnim dodacima. Hrskava testenina uvek sve obraduje. Posvetite malo više pažnje dekorisanju prilikom serviranja kako bi delovalo primamljivije. Biće ukusno, lepo i praktično.

Ne ide da okupite ljude, fino se zabavite, a ne zabeležite trenutak. Jedan kutak može biti uređen za fotografisanje. Pored torte i vatrometa, konfete, trubice i različiti rođendanski rekviziti mogu samo doprineti zabavi i učiniti fotografiju lepšom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *