Nole, u redu je.

Autor: Vuk Gvozdenović

Foto: Novakdjokovic.com

Od Novaka Đokovića se uvek očekuje sve, ali, sam je za to kriv. Kriv je zato što je najbolji igrač sveta. Ipak, to ne mora da znači da ne može da nekad i da izgubi. Loš dan, neuslovno vreme i ono presudno – kvalitetan i mlad protivnik doveli su do toga da Nole svoje učešće na Olimpijskim igrama ponovo završi u polufinalu.

Đoković je u Tokiju krenuo dominantno, pobeđivao je svoje protivnike dopustivši im da uzmu tek nekoliko gemova i prolazio u naredne runde dok su ostali favoriti konstantno ispadali i na taj način, bar smo tako svi mi veliki znalci mislili, Noletu se otvarao put a verovalo se da će se Nole tim putem lagano prošetati.

Nole je primetio da je u dobrom fizičkom sa stanju te je odlučio da Srbiji donese još jednu medalju i to u miks dublu sa našom najbolje rangiranom teniserkom, Ninom Stojanović. Ređali su Nole i Nina pobede u dublu i bez većih problema došli do finiša turnira. No vratimo se na solo tenis.

U četvrtfinalu, susreli su se Đoković i Nišikori, očekivala se tesna pobeda ali bila je sve osim tesna, Đoker je reći ću žargonom komentatora „preslišao“ Nišikorija.

Svima je bilo jasno, pogotovo našim medijima, da je Nole uzeo zlato. Da je prvi a i da će u dublu sigurno ući u finale a verovatno i pobediti, i to je zaista bilo lepo čitati i dičiti se. Problem je bio što su uspesi unapred slavljeni a do njih je tek trebalo doći.

Naturalizovani Nemac, Aleksandar Saša Zverev, pobedio je Đokovića i tako se srušiše lepi snovi naši. Novak je bio umoran i jednostavno nije uneo dovoljno energije u meč protiv mladog i besnog Zvereva.

Bilo je malo kukanja i tuge ali onda smo skontali da je to bronza, au čekaj ipak ne prvo treba da se igra još jedan meč.

Ipak pre tog bronzanog meča Novak i Nina su trebali da se plasiraju u finale, trebali su ali nisu Ruski olimpijci su ih savladali i ponovo srušil naše snove.

U meču sa bronzu našeg orla sačekao je Španac, Karenjo Busta, nakon prve razmene udaraca videlo da neće biti lako. Busta je igrao odlično, Nole jednostavno nije te je doživeo treći poraz u nizu i neslavno završio takmičenje u singlu.

Pokušao sam, ali ne mogu da zamislim, kako je u tim momentima bilo teško biti Novak Đoković. Poraz, neverovatno teški vremenski uslovi, tuga, i veliko razočarenje.

Malo nakon meča Nina i Novak su trebalo je da se bore za bronzu ali do te borbe nije došlo. Novak nije mogao i moramo ga razumeti.

Da bi se pričalo o ovom čoveku treba da se ustane i ima nešto iza sebe. Neverovatan rodoljub, a običan čovek, jedan od najboljih tenisera svih vremena, a ponoviću običan porodičan čovek.

Nole, u redu je, nema veze ti si najveći osvajao Olimpijadu ili ne!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *