Top 5 romantičnih filmova

Autor: Vanja Popović

Muškarci kažu da je fudbal najlepša sporedna stvar na svetu. Žene kažu da su to cipele. Za mene su to knjige i filmovi. Moj način da pobegnem u neki drugi lepši svet. Ako ste, kao ja, ljubitelj romantike spremite se za filmsku čaroliju. Predstavljamo vam pet romantičnih filmova koji su na na mene ostavili utisak i u kojima sam uživala, a sigurna sam da ćete i vi…

Beležnica Da krenemo od jednog planetarno poznatog filma poznatog pisca. Nikolas Sparks je jedan od najpopularnijih pisaca ljubavnih romana. Njegove knjige dotakle su srca miliona čitalaca širom sveta. Ekranizacija njegovih dela ne zaostaju za knjigama. Najpoznatija je po romanu Beležnica po kojem je snimljen i film . Priča prati ljubav između Noe i Ali . Noe je poticao iz siromašne porodice dok je Ali bila kćerka bogatih roditelja. Jedno leto promenilo je sve . Ljubav i to kakva može biti samo ona prva, nespretna i nevina, au njihovom slučaju i zabranjena. Alina majka oštro se protivila njihovoj vezi iz materijalnih razloga. Međutim, na neki čudesan način, ta ljubav opstaje decenijama. Poput stranica beležnice u kojoj je bila zapisana. Ako već niste odgledali ovaj film, učinite to. Nećete se pokajati.

Upoznajte Džoa Blekaje možda i moj omiljeni film. A kako i ne bi bio kada u njemu glume velikani poput Breda Pita i Antoni Hopkinsa. Bred Pit tumači glavni lik, to jest smrt, koja je došla po život Antoni Hopkinsa i da ga prevede u drugi svet. Ono što smrt nikako nije planirala bilo je da se zaljubi! Nikad ne znaš kada te može pogoditi grom ljubavi; čuvena je rečenica iz ovog filma.

A sada je došao red i na jedan klasik . Klasici oslikavaju ljubav na jedan poseban i dubokouman način . Ima ih zaista mnogo :Ana Karenjina, Orkanski visovi, Gordost i predrasude… Meni omiljen je:

Evgenije Onjegin .Film predstavlja adaptaciju čuvenog Puškinovog romana u stihovima. Glavne uloge tumače Liv Tejlor i Ralf Fajns. Radnja filma smeštena je u Rusiju podeljenu na plemiće i kmetove. Onjegin, igrom slučaja, nasleđuje veliko seosko imanje od svog ujaka i tamo se sprijateljuje sa svojim susedom Lenskim. Onjegin upoznaje Tatjanu, kćerku Lenskinog, koja se u njega zaljubljuje. Očarana Onjeginom, Tatjana mu izjavljuje ljubav, a on je, ponosan, odbija! Sudbina se okreće… A Onjegin plaća visoku cenu svoje gordosti.

Priča o vitezu

Kada govorimo o ljubavi ne možemo zaobići vitezove, zar ne? I upravo iz tog razloga je Priča o vitezu film koji sam gledala sto puta i bez problema bih mogla da ga odgledam i sto prvi put. Ulogu viteza tumači Hit Ledžer . On je na prevaru postao vitez . Bio je spretan sa oružjem ali, nije bio plemić rođenjem. No, on izmišlja sebi titulu i uspeva da se prijavi na viteški turnir. Tu ugleda prelepu princezu u koju se odmah zaljubljuje, a i ona ne ostaje ravnodušna njegovom šarmu. Samo što ona ne zna da on nije pravi vitez … Tu nastaje zaplet pun komičnih i romantičnih scena, a da li je titula vrednija od ljubavi? Otkrijte sami kad odgledate ovaj film.

Došli smo do kraja ove moje male filmske liste.

Poslednji, ali ne i najmanje značajan, jeste film pod nazivom: Pokajanje . Šta se dešava kada se ljubav izbriše, a pokajanje ne bude dovoljno? Pokajanje je britanska drama iz 2007. Glavne uloge tumače Kira Najtli i Džejms Makavoj. Pokajanje je priča o jednoj grešci, grešci koja je uništila jednu ljubav i jedan život.

Filmovi služe da nas zabave, nasmeju, rasplaču. Moju preporuku čine ovih pet filmova koji su me naveli na razmišljanje, plakanje i smejanje. Nadam se da ćete i vi steći sličan utisak …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *