Top 5 knjiga za 2020. godinu

Svet književnosti u svakom čoveku budi neka osećanja i emocije. Bez obzira na to koliko imate godina ili čime se bavite, knjiga fascinira svakog od nas i svakome pruži priliku da je uzme u ruke i doživi na svoj, sebi svojstven način. Ima puno dobrih knjiga koje su obeležile 2020-tu godinu, mi smo izdvojili top 5.

     The Midnight Library – Matt Haig

Radnja ove dirljive priče o životnim odlukama, mentalnom zdravlju i novim počecima upoznaje nas sa Norom Seed koja se nađe u biblioteci koja sadrži na hiljade scenarija koji bi se odigrali da je samo jednu stvar napravila drugačije. Pruža joj se prilika da popravi sve stvari za kojima žali i stvori život kakav želi, ali ipak stvari ne idu onako kako je to zamislila.

      Anxious People – Fredrik Backman

Frederik Backman napisao je potpunu suludu crnu komediju. Autor nas upoznaje sa događajima koja su usledila zbog zločina koji se nikad nije ni dogodio. Pljačkaš upada u apartman koji trenutno razgledava nekoliko ljudi i odluči ih sve držati kao taoce. Kako pritisak raste sa svih strana, niko ne očekuje da pljačkaš i nekoliko stranaca , koji se međusobno ne poznaju, imaju toliko zajedničkog. Dok policija smišlja plan kako spasiti ljude, zločincu je jedno na umu, je li strašnije predati se policiji ili ostati zatočen sa ovakvom grupom nemogućih ljudi.

       Hamnet- Megi O’Farel

Novi roman Megi O’Farel inspirisan je istinitom pričom o Šekspirovom sinu jedincu, dečaku preminulom sa 11 godina. „Hamnet je roman svoje vrste. Nalik je predhodnim romanima ove autorke koji su mamili na brdo okretanja stranica i snaga mu leži u tome što dozvoljava da priča izranja sama iz sebe”.

        Da mi je tvoje lice – Frensis Ča

Ovaj roman prati priče četiri mlade žene dok one pokušavaju da urede svoj život u okolnostima u kojima se sve urotilo protiv njih. Dok se susreću sa različitim izazovima, veza među njima postaje sve jača.

        Crvenokosa kraj puta – En Tajler

Knjige En Tajler su savršene za čitanje kada se traži uteha, a njen novi roman nije u tome izuzetak. U romanu se istražuje srce i um čoveka koji se bori sa neočekivanim događajima u svom životu. Prepuna empatije i radosti to je „klasična Tajlerova”, a njena knjiga je već mnogo hvaljena.

  Ljudsko znanje i iskustvo je utisnuto u knjigama kao neprocenjivo svedočanstvo koje potvrđuje da se možda i najbolji recepti za život, ljubav i prijateljstvo nalaze u njima.

Vesna Petrović

Volim da istražujem i učim nove stvari. Volim životinje, prirodu, pozitivu i filmove.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *