Dečiji kampovi u Srbiji

Spavanje pod vedrim nebom, priče uz logorsku vatru, orentacija i ishrana u prirodi, turniri u raznim veštinama …samo su delić onoga što pruža dečiji kamp.Formirani sa idejom da deca što kvalitetnije provedu raspust i svoje slobodno vreme bez telefona, tableta, interneta i igrica.

Tokom detinjstva treba negovati osećaj da je dete deo prirode, jer taj osećaj daje formu vrednostima, stavovima i orjentaciji prema životu. Danas, u 21.veku, kada je tehnologija vrlo razvijena, deca malo vremena provode u prirodi igrajući se i družeći bez telefona. Oni su postali deo njihovog života i odrastanja, svakodnevno igrajući igrice i gledajući razne jutjubere.

Foto: Yumama.com

Ono što može da pruži kamp je pre svega dobra zabava, kao i povezivanje dece sa prirodom. Kroz razne radionice uče o prirodi i svetu koji nas okružuje, stiču nova iskustva, razvijaju razne sposobnosti kroz međusobnu komunikacijui zajedničke igre. U potpunosti su u skladu sa njihovim godinama i interesovanjima, zato svako dete posle par dana kampovanja nosi sa sobom lepu uspomenu.

Deca kroz igru u kampu stiču zdrave životne navike i fizičke sposobnosti, ostvaruju nova prijateljstva, i oprobavaju se u raznim veštinama kao što su mačevanje, streličarstvo, gluma, ples, nauka, sport…O deci brinu učitelji, nastavnici, treneri i profesionalni animatori i rekreatori sa velikim iskustvom u radu sa decom. Aktivan boravak u prirodi na svežem vazduhu doprinosi njihovom zdravlju kao i razvoju.

Dečijih kampova u Srbiji ima u velikom broju, oni mogu detetu da pruže nezaboravan raspust i dobar provod, kao i neopisivu vezu sa prirodom stvarajući im uspomenu koju će dete da pamti kada odraste.

Biljana Ilić

Kreativna osoba koja voli da piše, istražuje i prati svoje snove.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *