Preljuba, beg od nezadovoljstva

Nezadovoljni svojim životom, svojim brakom ili vezom ljudi često prave greške koje ih dovode u još teže emocionalno stanje. Nedovoljno mudri da reše probleme koji su se između njih isprečili, radije se opredeljuju za bežanje od istih. Preljuba je najčešći vid bežanja od stvarnosti u neki imaginarni svet koji smo sami stvorili.

Brakovi su danas nažalost sve kraćeg veka, a i oni koji traju uglavnom stoje na staklenim nožicama. Razloga za to je bezbroj, a oni najbitni su netolerancija, nerazumevanje, nepoštovanje i nepoverenje. Svi mi nešto očekujemo i zahtevamo, ali se retko kad zapitamo koliko i da li dovljno dajemo.

Sebe i svoje postupke ne dovodimo u pitanje, uvek je druga strana kriva za to što smo nezadovoljni i neispunjeni. Usled takvog stava i razmišljanja lako se upuštamo u nedozvoljene avanture.

Sedenje na dve stolice nikome nikada nije donelo ništa dobro. Život neće postati lepši, niti ćete biti zadovoljniji ako utehu potražite u tuđem zagrljaju. Prividno ćete osećati neku vrstu sreće, porašće vam samopouzdanje jer je nekome ponovo stalo do vas, ali to je sve kratkotrajno.

Kada se uzburkane emocije primire i kada se glava ohladi, nakon nekog vremena shvatićete da ste iz mirne luke uplovili u mračne dubine neverstva. Tada počinjete da osećate kajanje, stid i grižu savesti.

Da li je bilo vredno? Naravno da nije. Pitanje sa kojim ćete se buditi i sa kojim ćete uveče zaspati. Bežanjem od stvarnosti ustvari ste pobegli od samoga sebe i izgubili se u dubokom bezdanu. Ako na kraju i uspete da izgladite stvari i povratite partnera, ono što ste učinili uvek će kao senka lebdeti nad vama i čekati priliku da unese nemir u vaš život.

Budite mudri dok je vreme, sve probleme koje ste sakrili ispod tepiha izvadite i stavite na sto. Razmotrite i sagledajte ih iz svih uglova. Pokušajte da nađete kompromisno rešenje sa kojim ćete oboje biti zadovoljni. Ne odustajte tako lako od voljene osobe i ne trčite ka fatamorgani u kojoj vidite vodu bistriju od one koju pijete, imajte na umu da je to samo priviđenje.

Nevena Lilin

Rođena ’88 kao vodolija, jedinstvena i drugačija, a opet sasvim jednostavna i obična. Supruga i majka četvoro dece. Poštujem pravoslavlje, tradiciju i običaje. Volim prirodu, cveće i šlagere ’70 – ih. Pisanje je moja strast, a papir i olovka moji najbolji prijatelji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *