Pogrešna.

Autor: Maja Mojić

Pogrešna sam, je li? A kome to, izvin’te molim vas?! Sebi ili vama? Krojili biste me po svom jusu, zar ne? E, pa ne može, imam i ja žile. Na vašu žalost, a moju radost, nisam tikva bez korijena!

Pogrešna! Koliko puta samo čujem da sam pogrešna! Više puta izgovorena laž, u jednom momentu, postaje istina, tako barem kažu. Ne dozvoli to!

Počinju da buše mozak koristeći tog malog crva. Vremenom, taj isti crvić, nahranjen tvojom bijelom, pa zatim sivom moždanom masom, postaje sve veći, masivniji i prodorniji. Kreće da ti kida nerve, jedan po jedan. Stalno ti buši po mozgu i lobanji, da u jednom momentu, i sama povjeruješ u njihova ubjeđivanja, koja ti plasiraju kroz konstantno migoljenje tog „putnika namjernika” kojeg šalju.

Počinješ da vjeruješ da su u pravu i da je falinka u tebi. Preispituješ svoje postupke, kudiš sebe i svoje ponašanje, a tražiš opravdanje za njihove manipulativne i restriktivne poteze, koji od tebe čine depresivnu i nezadovoljnu osobu. Da, u jednom trenutku učine da posumnjaš u sebe i sve ono što si gradila i radila na sebi, od svog dolaska na svijet.

Ali, vjeruj, to je kratkog daha. Svi ti manipulatori imaju rok trajanja. Svakog od nas prije ili kasnije obasja njegova istinska aura i sve ono što nosi sa sobom i u sebi. Dođe taj momenat otrežnjenja, osvješćenja, oslobađanja, preporoda, preobražaja.

Dolazi tren u kom vraćaš svoje pravo ja. Dešava se da se crv toliko „prejede” i „pukne” jednog dana. Dešava se samouništenje, njihovo. Izjela ih je njihova alavost i bezobrazluk. Htjeli su još, još, još… I, samo, BUM! Pucaju! Pojelo ih je sopstveno prokletstvo, a svi tvoji centri su ponovo oslobođeni, pročišćeni i spremni za akciju. Spremni su da izbaciš iz sebe sav taj otrov kojim su te zadojili, da ratuješ protiv sebe same.

Ali, vratila si se. I sada si jača nego ikada. Čim shvatiš da je sve bilo samo čista manipulacija, počinješ da se vraćaš sebi.

Prvo, što bi trebalo da učiniš je, da se izviniš, sebi. Da zatražiš oproštaj, što si ikada sumnjala u sebe, svoje kvalitete i sve ono što jesi.

Drugo… ne krivi sebe. Dešava se mnogima od nas da upadnemo u ralje manipulativnih, emotivnih vampira. Važno je da si se vratila i shvatila.

Treće... slavi! Slavi sebe, svoje ponovno obasjanje, slavi život!

Četvrto… uči! Uči na svojim greškama. Prigrli ih, oporavi dušu njima, tvoje su! One će te voditi dalje kroz život.

Jedinstvena si, hrabra, odvažna, svoja! Ostani takva!

Niko te ne voli kao ti sama sebe!

Neponovljiva si, zapamti, to. Nisi POGREŠNA!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *