Najjača veza je ona koju ostvarimo sami sa sobom

Mnogi će reći da je ljubav prema samom sebi sebičnost, ali nije. Voleti i poštovati sebe je najsvetiji i najvažniji odnos u vašem životu. Neraskidiva i najiskrenija veza, koju kada uspostavite, daje vašoj ličnosti snagu i moć. Ta veza je upravo ono što određuje kvalitet i trajanje drugih veza, bilo prijateljskih ili partnerskih.

Kako zavoleti sebe?

Da bi zavoleli sebe moramo pogledati što dublje u svoje srce, središte naše duše. Ogoliti sebe pred sobom. Susresti se sa svim osećanjima koji u nama proizvode tugu i bol, da bi došli do same srži i suštine.

Sagledati sva ona iskustva koje nam poput balasta pritiskaju grudi.

Sa puno ljubavi i razumevanja oprostiti sebi, a i drugima, sve one pogreške zbog kojih je ta bol postala nepodnošljiva. Bez kritike i osude, sa iskrenošću i ljubavlju isceliti svoje rane.

Ko će vas bolje isceliti, do vi sami sebe. Vi ste ti koji najbolje poznajete sebe i koji se o sebi možete najbolje brinuti. Nijedna druga osoba to neće, niti može, bolje od vas. Vaša ljubav prema sebi je vaš lek.

Upoznajte sebe

Spoznajte i probudite sve vaše kvalitete, vaš potencijal, talente i postanite svesni koliko vredite. Neka to bude kroz vaše srce, a ne kroz ego.

Oslušnite sebe, oslušnite onaj unutrašnji glas koji ste dugo nepravedno ućutkivali. Dopustite srcu da govori, jer jedino ono govori istinu.

Kada se susretnete sa vašom dušom i onim što zapravo vi jeste, shvatićete da je to nešto najlepše što vam se moglo dogoditi. To je ta ljubav koja vam je bila potrebna da krenete dalje.

Kada iskrenom ljubavlju ispunite svoju dušu, zagrlite njome sebe najjače, jer ona neće preplaviti samo vas, već i celokupno vaše okruženje. Tada će te razviti zdrave odnose na svim poljima, a to je ono što vam je potrebno za sreću i harmoniju u životu.

Volite i poštujete sebe da bi vas i drugi voleli i poštovali. Kakav odnos imate prema sebi takav će i drugi imati prema vama.

Nevena Lilin

Rođena ’88 kao vodolija, jedinstvena i drugačija, a opet sasvim jednostavna i obična. Supruga i majka četvoro dece. Poštujem pravoslavlje, tradiciju i običaje. Volim prirodu, cveće i šlagere ’70 – ih. Pisanje je moja strast, a papir i olovka moji najbolji prijatelji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *