Gde si sada moja ljubavi?

Autor: Iva Milošević

Život je pun preokreta, neostvarenih želja i nadanja. Nikad ne znamo šta može da se desi sutra. Potreban nam je neko ko će biti uz nas na našem putu. Priroda nalaže da će ta osoba biti osoba s kojom ćemo deliti život sve do poslednjeg trenutka.

Sanjamo o ljubavi kakvu viđamo u bajkama i filmovima. O prinčevima na belim konjima. Pitamo se da li ćemo, kad porastemo, biti kao Pepeljuga ili kao Zlatokosa?

Kad tačno ta magija prestane i da li ikad prestane? Da li su oni koji imaju ljubav iz bajke srećne ruke ili to svako sebi može da priušti samo je potrebno da bude manje izbirljiv?

Da li je potreba za drugom polovinom potreba koja će nas pratiti ceo život dok je ne pronađemo ili postoji neki period života kada smo umorni od traganja i večitog neuspeha pa odustajemo od dalje potrage i mirimo se sa sudbinom?

Da li želimo da budemo sa nekim samo kad se u nama probudi usamljenost i težak period života, za koji nam se čini da ćemo bolje pregurati ako imamo nekog pored sebe?

Da li nam je potrebno buđenje ujutru uz poljubac u čelo i doručak u krevetu?

Treba li nam neko kome ćemo da prepričamo svoj dan, ko će se smejati zajedno sa nama i biti naše rame za plakanje. Neko ko će shvatiti naše probleme i naše brige i ko će nas podržati u onome što želimo. Neko ko će nam reći da nismo krivi kada se tako osećamo, neko ko će znati da nam ukaže na greške kada ih pravimo. Neko s kim ćemo zavoleti ostajanje kod kuće, ili neko uz koga ćemo konačno odlučiti da izađemo iz kuće i ugledamo svetlost dana. Ili jednostavno neko uz koga ćemo se probuditi i želeti da živimo još jedan dan.

Ako takvu osobu nemamo pored sebe pitamo se gde je ona? Kada će se konačno pojaviti u našim životima? Kada ćemo je upoznati i imati osećaj kao da je poznajemo celog života? Čudićemo se kako postoji osoba koja je tako slična nama. Provešćemo sa njom najlepše trenutke. A onda jednog dana nje više neće biti, ili više neće biti nas. Jer tako mora da bude.

A možda ćemo ove scenarije proživeti samo u našim mislima i nikada nećemo u stvarnosti naći osobu za sebe. Ali nadajmo se još malo da će se ta ljubav pojaviti. Jer šta je život bez nadanja, neostvarenih želja i vrtoglavih preokreta sudbine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *