Stefan Unić: Nova zvezda na našim prostorima

Stefan Unić – šarmantni student i inovator jedna je od najpopularnijih ličnosti na društvenim mrežama, ali do njega stigne malo priča jer u tom svetu nije prisutan – i lepo mu je.

Pre nešto manje od mesec dana društvene mreže preplavili su komenari „novi Nikola Tesla”, „srpski ponos”, „lepšeg odavno nismo imali”, a svi su bili upućeni Stefanu Uniću, studentu i inovatoru. Spoj atraktivnog izgleda i činjenice da su zabavne emisije u kojima je Stefan gostovao prethodnih nedelja bile izuzetno gledane, u rekordnom roku od njega je stvorio miljenika žena različitih generacija. Student proizvodnog mašinstva i inovator, došao je pre tri i po godine u lokalnu televiziju, gde su ga zapazile kolege iz Informativnog programa i predložile mu: „Hajde da probamo da radiš voditeljski posao”.

Od kraja januara Stefan ne saopštava kakvo nas vreme čeka, već vodi „Popodnevni program” i „Subotom u pet”.

Kada ga upitate kako se snalazi na talasu popularnosti koji ga je zadesio, kaže da mu je u početku bilo čudno, ali da je srećan jer veruje da to pokazuje da dobro radi svoj posao.

Pohvale prijaju svakako, ali sam svestan da će biti i drugačijih komentara. Sve je to normalno kada radite ovakav posao i sa tim morate da se nosite, ali do mene stigne malo priča jer nisam prisutan ni na jednoj društvenoj mreži.

Da li je neka devojka uspela da te osvoji?

Smatram da muškarac treba da osvoji devojku, ali nešto iz privatnih sfera ipak ne mora da bude u ovoj priči.

Šta gledaš na televiziji?

Sebe kada gostujem na nekoj televiziji (osmeh). Najviše informativne emisije, što je i logično jer sam dugo bio i u informativnoj redakciji lokalne televizije u Kruševcu.

Zašto si prestao da treniraš plivanje?

Dok smo u osnovnoj školi svi hoćemo da postanemo poznati sportisti, plivači, fudbaleri, ali kad se približio kraj srednje, odlučio sam da se usredsredim na školovanje. Bilo mi je jasno da je vrlo teško izgraditi sportsku karijeru čak i ako smo veoma talentovani. Znam mnogo mladića koji su bili bolji igrači od mene, ali nisu uspeli da to postignu. Sudeći po ovome do sada, odabrao sam sjajan put. Bavio sam se plivanjem od osnovne škole, osvajao brojne nagrade i medalje. Plivanje sam trenirao punih osam godina, I bio jako uspešan na tom polju.

Kad se poslažu informacije o tebi, nedostaje samo ono „ne pije, ne puši, blage naravi…”

I to bi bilo tačno, a morali bismo da dodamo da umem da sebi spremim hranu, perem sudove, koristim mašinu za veš… (smeh) Šalu na stranu, nikada nisam zapalio cigaretu, a nisam bio ni pripit. Dok moji u kući svi puše cigarete, valjda mi je to i dosadilo, pa zato prezirem. Jednom mi se desilo da sam popio čašu piva zbog opklade sa drugom, jednim od onih iz vrtića, samo da mu pokažem da mogu da izađem kao pobednik. (smeh) Porodica je zaslužna što sam ovakav kakav sam. Trudili su se da me dovedu u red, a roditeljima dece koja su na svet došla devedesetih godina to naročito nije bilo lako.

Gde ideš kad želiš da se provedeš?

Obično u prirodu, kafiće i restorane ne volim da posećujem toliko često. Najviše volim mir.

Koji ti je omiljeni influenser i jutjuber?

Imam ih puno ne bih želeo nikoga da spomenem kako ne bih nekoga izuzeo.

Zvučiš kao neko ko je „prerano porastao”.

Ne, uspeo da sačuvam mnogo nešto detinjasto u sebi. Umem da uživam u sitnicama i da se punim srcem obradujem nekome ko mi je blizak. Za sebe mislim da još uvek nisam sazreo.

I za sam kraj ovog intervjua – šta bi poručio mladima?

Ne bih voleo da dajem poruke, jer svi smo mi različiti i niko nije isti. Mada jedna poruka je glavna, a to je uživajte u životu i volite se.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *