Terasa vaša mala oaza

Leto je prošlo, idu nam sve hladniji dani. Terasa na kojoj smo svako jutro pili svoju prvu kafu ili uveče sa prijateljicom ispijali čašu piva ili vina biće sve zatvorenija. Doći će i taj dan kada ćemo njena vrata otvarati samo na brzinu da uzmemo nešto, oblačeći jakne.

Srećom zima će proći i ponovo će doći lepo vreme. Za samo sedam meseci ponovo ćete uživati na svojoj terasi, a da bi ste uživali sve mora biti lepo upakovano.

Sređivanje terase započnite još danas, da bi ste kada dođe lepo vreme mogli da uradite samo završne sitnice. Na koji način možete terasu pretvoriti u svoju malu oazu pročitajte u nastavku teksta.

Iskoristite vreme dok je još toplo i okrečite svoju terasu u neke vedre boje. Kao ukras možete dodati i razne stikere za zid. Ofarbajte ogradu od terase. Možete da se igrate i koristite više boja, a možete, ukoliko to ne ide uz ceo ambijent da obojite u jednoj boji.

Sve što je višak, što više nećete koristiti i što vam samo zauzima mesto pobacajte, ili poklonite nekome kome je potrebno. Starim stvarima, posebno onim uništenim čuvate lošu energiju oko sebe, pa samim tim i u sebi. Osim toga, kako ćete doneti sve te nove lepe stvari koje ste videli u radnji ako nemate mesta gde da ih stavite.

Sredite svoj nameštaj na terasi. Sa sedišta sklonite sunđere i sve tkanine, ako je to moguće, a nameštaj pokrijte sa nekim najlonom kako ga kiša i sneg ne bi oštetili.

Počupajte osušeno cveće kojem nema povratka, spakujte svoje saksije i sve sitnice koje se inače nalaze na terasi i sklonite u neko ćoše da vam ne smeta.

Kada konačno stigne proleće i kada sunce ogreje, sa njim će se javiti i želja za sedenjem na terasi. Ali pre toga završite preostale sitnice.

Raspakujte sav nameštaj, sve ono što ste sklonili i sve dobro očistite. Postavite jastučiće, prekrivače i svu drugu tkaninu. Možete staviti ono što već imate, a možete i kupiti novo.

Bitno je da se slaže uz ceo prostor, a jako lepo izgleda ako je tkanina u kontarstu sa celom terasom. Ako su vam zidovi svetlih boja, prekrivači neka budu u jednoj, tamnijoj boji, a jastučići mogu biti šareni. Takođe možete staviti i vunene prekrivače i na taj način stvoriti boho stil.

Vaše saksije, ako su dobre za upotrebu, ali i dosadne, možete ih jednostavno obojiti i išarati, ili ih ukrasiti pomoću kamenčića, kristalčića, šjokica i lakova.. Vaše saksije veoma lako možete dekorisati uz pomoć mašte. Postavite ih na svoje mesto. Kupite svoje omiljeno cveće i posadite ga. Što više vrsta to bolje. Neka vaša terasa bude okružena biljkama.

Da bi ste postigli romantičan efekat dodajte lampione, a možete i na plafon okačiti kineske lampe ili lustere u obliku oblaka.

Luster možete i sami napraviti, evo i kako!!

Potrebna vam je vata, dosta vate, neka najobičnija lopta bele boje, kratki novogodišnji lampioni na baterije i super lepak. Lepite vatu oko lopte praveći oblik oblaka i na kraju lampione uvucite u vatu tako da se kablovi i sijalice ne vide.Napravite tako tri oblaka i okačite ih na plafon.

Sada kada ste pročitali ceo tekst i kada sa radošću čekate da vreme ponovo otopli lakše ćete podneti zimske dane. Iskoristite ovo vreme da radite na sebi, da naučite nešto novo i da održavate zdravo telo i zdrav duh. A kad konačno dođe leto i kada vaša terasa postane vaša oaza uzmite omiljenu knjigu i zavalite se u omiljenu stolicu.

Suza Milošević

Više Škorpija nego Devica. Žena vrele krvi čudnog spoja Vojvodine, Cetinja i Banije. Žena koja hrabro prati glas srca i sledi svoje snove. Ljubitelj prirode, fotografije, muzike, filma, pisanja i svakog oblika kreativnosti u kojoj čovek može izraziti sebe. Žena koja voli i grli život davajući mu najbolje od sebe.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *