Pravila oblačenja u skladu sa godinama

U zlatnom dobu pored mudrosti koje žena i muškarac poseduju, moraju imati i svoj sopstveni stil kojim daju lični pečat. Ukoliko vaš stil nije prikladan godinama stvarate kontra efekat. Moderan izgled je više od izazova, on je način na kome pokazujete sve ono što ste naučili o odevanju.

Kod oblačenja žena treba ispoštovati osnovna pravila kako bi dala utisak dame sa stilom. Iako odeća ne čini čoveka, svaki nedostatak lako upada u oči . Zato je važno ispratitit sve ono što ste naučile o modi do sada i upotrebiti kako bi vaš stajling bio savršen.

Kako kod žena tako i kod muškarca garderobu treba prilagoditi da kaže ono najbolje o vama, a lukavo prikrije svoje nedostatke. Ponekad određene stilove treba prepustiti mlađima i birati stvari koje su prikladnije vašim godinama. Ako dozvolite da vam modni trendovi koji nisu preporučljivi za vas biraju odevne komade, onda u vašem odevanju dolazi do greške.

Odeću uvek treba prilagoditi građi i birati onu koja vam najbolje stoji. Komadi koji će se savršeno uklopiti u vaše oblačenje i pokazati vaše atribute. Muškarcima od 45. godina nikako se ne preporučuju uske bodi majce, dok žene tih godina treba izbegavati iscepane farmerice svetlijih boja.

Farmerice tamnijih boja idealan su izbor za oba pola, jer svetlije nijanse su više za mlađe generacije. Ukoliko se odlučite da uz njih iskombinujete košulju ili bluzu sa dugmad, nećete pogrešiti. Košulja bez sakoa je odličan izbor svakog muškarca gde nije potrebno nositi kravatu.

Kod aksesoara treba voditi posebnu pažnju. Previše nakita izbegavati i uvek se odlučiti za manje napadan, a najbolje je nositi dva komada koji se slažu. Ukoliko se odlučite za kaiš on treba biti iste boje kao cipele, dok dame torbu treba uklopiti sa bojom obuće.

Go stomak i preveliki dekolte nisu prikladni za stariju generaciju. Treba uvek birati odeću koja ne otkriva previše, kao i suknje koje nisu suviše kratke. Različite nijanse printova treba izbegavati, ali one u istoj boji mogu se lako uklopiti kao i dva ista, različitih dimenzija.

Tamnije nijanse treba izbegavati jer one mogu učiniti da izgledate starije zato se okrenite veselijim bojama, kao što su boja kajsije, bela, pastelno zelena, ružičasta i lila.

Kada birate odeću uvek odaberite onu u kojoj se vi osećate udobno. Ne dozvolite da vam trend diktira stajling, već budite uvek svoji. Zablistajte ove jeseni u novim kombinacijama i bojama. Ono što je najvažnije, uživajte u svojim godinama, ne skrivajte ih odećom.

Biljana Ilić 

Kreativna osoba koja voli da piše, istražuje i prati svoje snove.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *