Pradina virtuelna realnost

Modna kuća Prada čije je sedište u Italiji, u Milan, svetski je poznata i priznata. Pradu je osnovao Mario Prada, ali pun potencijal dolazi do izražaja tek pod vođstvom njegove unuke i naslednici Mijucije Prada i njenog supruga Patricija Bertelija. Danas se u celom svetu prodaju Pradini proizvodi i otvoreni su butici u svim svetskim metropolama. Najveći Pradin butik ikada nalazi se u Dubaiu. Od 2016. godine Prada je dostupna i za kupovinu preko interneta.

Pored odeće, proizvode se satovi, parfemi, tašne, mobilni telefoni…

Pandemija Kovid-19 koja je zahvatila čitav svet nije preskočila ni velike modne kuće kao što je Prada. Da bi zaštitili sebe, svoje zaposlene, ali i verne potrošače rešili su da naprave virtuelnu realnost. Virtuelne prodavnice i garderobere napravili su sa ciljem da bude što manje kontakta među ljudima i na taj način da spreče širenje virusa.

Unsplash.com

Na ovaj način ljudi će na jedan potpuno nov, ali opipljiv i siguran način moći da dožive sve ono što je karakteristično za Pradu. Moći će da obilaze najprestižnije butike i isprobavaju garderobu najnovijih trendova. Imaće priliku da se šetaju urbanim gradovima kao što su Tokio, Pariz, Los Anđeles… I sve to iz udobnosti svog doma. Korisnici će imati i priliku da posete ekskluzivne revije, ali i čast da posmatraju pravljenje tašnica, torbi i muške obuće.

Pokretanjem ovog brenda ne samo da se štiti od prenosa virusa već se i uvodi modni svet u svet digitalizacije. Zbog tog cilja Prada je potpisala partnerstvo sa Sprinklr kompanijem. Sprinklr kompanija sa sedištem u Njujorku je globalna softerska mreža sa preko 1800 zaposlenih koja pomaže robnim markama iz čak 150 zemalja.

Ovu inovatnost klijenti će moći da dožive pomoću VP slušalica kroz nekoliko platformi kao što su Youtube VR, Veer, Oculus, Youku i Facebook. Sa ciljem da internet kupovinu pretvori u opipljivo iskustvo ovo bi moglo Pradu uzdignuti na mnogo veći nivo i izdvoji je od konkurencije.

Suzana Milošević

Živim u Kragujevcu. Organizacija proslava i događaja, kao i dekoracije su moj posao iz snova. Volim roze, volim da se smejem bez nekog posebnog razloga. Volim knjige bez kojih ne bih mogla da zamislim život.Pomalo tvrdoglava, pomalo luckasta idem ka svojim snovima. Odustajanje nije moja opcija, uvek koračam napred, makar glavom kroz zid. I svakoj situaciji, koliko god ona teška bila nađem nešto pozitivno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *