Dolina vila – doživite svet bajki u Rumuniji

Svako od nas ima neki svoj izmišljeni svet, neku dolinu ili čarobni zamak u kojem se povremeno skloni od stvarnosti. Međutim, postoje i oni koji svoje snove pretvaraju u realnost. Grade svoje bajke, vile i žive u njima srećno do kraja života.

Jednu od tih bajki kreirao je i bračni par iz Rumunije. Muzičari i ljubitelji putovanja, Razvan i Gabrijela, odlučili su da gradsku vrevu i užurbani stil života zamene prirodnim okruženjem u podnožnju Karpata. Prodali su sav svoj imetak i otisnuli se na izolovonu lokaciju, nedaleko od grada Sibinj.

Uz pomoć arhitekte, Ileani Mavrodin, kao i vrhunskih majstora koje su anganžovali,  2014. godine započeli su izgradnju sada već poznatog turističkog kompleksa Castelul de Lut Valea Zanelor (Glineni dvorac iz Doline vila).

Nakon dve godine marljivog i sterpljivog rada, na mestu nekadašnjeg sela Porumbucu de Sus, nastala je dolina vila. Mnogi je smatraju najlepšim ekološkim zdanjem jer su sve kućice kao i sam dvorac napravljane od poptuno prirodnog materijala.

Svaka kućica (apartman) ima zaseban ulaz tako da oni posetioci koji odluče provesti neko vreme na ovom mestu imaju zagarantovan mir. Sam dvorac je sačinjen od dva nivoa i dve kule, a sam kompleks raspolaže i restoranom u kojem se isključivo poslužuje organska hrana.

Božanstvena i netaknuta priroda ovog mesta probudiće vašu maštu i na trenutak vratiti vas u vaš svet bajki.  Znamo da mašta smišlja svašta i da se snovi ostvaruju ako dovoljno verujemo u njih.

Budete li ikad u prilici, posetite ovaj pomalo nestavrni svet jer, ko zna, možda baš ono bude ta iskra koja će i vas podstaći da živite svoje snove.

Sandra Baltić Kučanda

Više Škorpija nego Devica. Žena vrele krvi čudnog spoja Vojvodine, Cetinja i Banije. Žena koja hrabro prati glas srca i sledi svoje snove. Ljubitelj prirode, fotografije, muzike, filma, pisanja i svakog oblika kreativnosti u kojoj čovek može izraziti sebe. Žena koja voli i grli život davajući mu najbolje od sebe.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *