5 najmanjih rasa pasa na svetu

Pas je čovekov najbolji prijatelj.  Njegov saputnik koji ga voli više od sebe samog .  Ako ste usamljeni, nabavite psa, imaćete druga za ceo život. Ako niste usamljeni, takođe nabavite psa, svakome je potreban najbolji prijatelj.

Postoji mnogo različitih vrsta pasa, izbor nije lak . Postoje odbrambeni psi, lovački, mali i veliki .

Ukoliko imate mali stan za vas je idalan ljubimac pas manje vrste. Predstavljamo vam pet najmanjih vrsta

Foto: Saznajlako.com

Pomeranac je jedan od najpopularnijih malih pasa. Osvojiće vas svojim šarmom i neodoljivim izgledom , ipak nemojte da vas zavara njegova veličina ume da bude jako tvrdoglav i naporan. Često laje i to i bez velikog povoda. Težak je do četiri kilograma i odan je svom vlasniku .

Čivava – skoro je teško pa zamisliti luksuzan svet bez čivave. Čivava je verni pratilac mnogih poznatih ličnosti zbog svog jako malog izgleda i praktičnosti. Možete je  nositi na putovanja i svuda sa sobom. Teška je između 0,5 i 2 kilograma .

Mops nije poznat po svojoj naročitoj lepoti, ali je poznat kao jedan od najluđih pasa. Veliki je lenjivac i obožava da spava, jede, spava, da li smo već  rekli jede? Ponovićemo još jednom jer to mu je omiljena aktivnost, jer on i nije naročito aktivan, brzo se zamara i ne voli duge šetnje.

Foto: Besthqwallpapers.com

Jokširski terijer je jedan od najslađih malih pasa lepih boja i dugačke dlake nikog ne ostavlja ravnodušnim. Međutim, ovaj pas je prilično prgav. Voli da sve bude po njegovom.

Patuljasta pudla je najmanja od ovih navedenih vrsta, vrlo je umiljata i lepog krzna. Popularna je zbog svoje lepote i često se za nju govori da je damski pas. Takođe je poznata i po tome što nema karakterističan pseći miris. Idealna za porodice sa decom …

Mali psi sa malih ekrana –   da su psi popularni  u svetu filma nije nikakva tajna. Svima su nam poznati filmovi 101 Dalmatinac, Betoven … Što se tiče malih pasa i pasa sa naše liste najpoznatija je Čivava sa Beverli hilsa . Film prati život jedne razmažene bogate čivave koja se izgubi na odmoru u Meksiku …

Nadamo se da smo vas zainteresovali za kupovinu psa i olakšali izbor. Psi i vlasnici obično liče i nije bitno da li su veliki ili mali najbitnije je njihovo veliko srce koje je ogromno i kod najmanjih vrsta.

Vanja Popović

Tragač za istinom i tajnom. Radoznala i kreativna autorka…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *