Viktor Troicki – simbol za požrtvovanost

Mi, Srbi već odavno nismo fudbalska zemlja. Bili smo nekada davno, kada su se cenile i vrednovale neke druge stvari. Zemlja smo košarke i to je evidentno. Takođe, odlični smo u vaterpolu ali i u jednom individualnom, takozvanom belom sportu.

Naravno, to je tenis. Nama je ovaj sport počeo da se dopada pre nekih 35 godina, kada je u zenitu karijere bio naš Boba Živojinović. Boba već dugo ne odaje utisak da se bavio sportom ali je u tom periodu pred kraj prošlog veka bio u odličnoj formi. Njegov najbolji plasman bilo je 19. mesto na ATP.

Ako se piše o tenisu mora se pomenuti jedan od najboljih ikad, ako ne i najbolji teniser svih vremena, Novak Đoković, o kojem ne treba govoriti, rekordi i titule govore umesto njega.

Tema nisu naši teniseri ili ljudi koji su mnogo doprineli ovom sportu. Tema je Noletov  kolega iz reprezentacije, suparnik u dublu ali pre svega toga odličan prijatelj, Viktor Troicki.

Viktor je i dalje aktivan igrač ali mu je kraj karijere blizu, razlog su godine, povrede ali i trenerski poziv.

amamimnooioip ampionimaaminoipm Troicki je od skoro novi trener naše reprezentacije, i sada daje uputstva svojom saigračima – Noletu, Duciju Lajoviću i mladom Kecmanoviću o kojem će se tek pisati. Viktor kao teniser je zver, agresivan, snažan, gladan pobede i spreman da pogine na terenu za svoju zemlju. Domaći zaljubljenici u tenis dobro se sećaju 2010. godine i trijumfa naših momaka, svetskih prvaka nad Francuzima. Upravo je Viktor presudio bivšim šampionima pobedivši Ljodru sa velikih 3-0. Momak rođen u Beogradu razbio je Mikaela Ljodru za veliki preokret i pobedu naše reprezentacije ukupnim rezultatom 3-2.

Salatara će večno podsećati na taj duel ali i ćelave glave naših junaka, koji su uz pomoć mašine za šišanje obeležili titulu.

Troicki nikada nije bio top 10 igrač, ali je neretko znao da iznenadi prvog nosioca na turniru i osvoji turnir kao potpuni autsajder.

Nadam se da će pored terena  sa savetima dati istu onu ludačku energiju kao na terenu sa reketom u rukama.

Srećno Viktore, srećno Srbijo!

Vuk Gvozdenović

Rođeni Žitištanin. Student Žurnalistike u Novom Sadu, košarkaš i pecaroš. Najviše me zanimaju teme vezane za sport, istoriju i književnost.

One Comment on “Viktor Troicki – simbol za požrtvovanost”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *