Devica Džejn na vrhu liste svih kritičara – remek-delo svih žanrova

U doba kada je najbolje ostati kod kuće radi očuvanja zdravlja neophodne su nam stvari kojima ćemo ispuniti svoje slobodno vreme, a i sebi dušu. „Jane the Virgin je vredna vašeg vremena!

Intrigantna serija Devica Džejn (Jane the virgin) iz epizode u epizodu pokazuje da ima za svačiji ukus po nešto. Elementi komedije, satire, na momente i zločina, misterije i tragedije učinili su je izuzetno popularnom i teškom za skidanje sa vrha liste svetskih kritičara, a ljubav kojom je ispunjena je ono što ne skida oči vernih gledalaca sa ekrana.

Radnja pisana po ugledu na telenovelu iz Venecuele – Devica Džuana  ne ostavlja nikog ravnodušnim, ali zato svoje gledaoce drži u neizvesnosti. Svaku epizodu krasi predobar, ali neizvestan završetak, tako da istog momenta, bez pogovora, poželimo da pustimo sledeću epizodu.

„Šta stavljaš u tekst, Dženi Urman?” pitaju se nestrpljivi ljubitelji ove drame izuzetno talentovane, pomenute rediteljke.

Foto: Pinterest.com

Naime, nakon što ju je majka rodila sa samo 16 godina, Džejn Glorijana Vijanueva, koju tumači Đina Rodrigez, je odrasla u katoličkoj porodici gde se njena baka postarala da Džejn neće ponoviti mamine greške. Već sa 10 godina Džejn je slušala o tome kako treba da se čuva za brak i kako kada se „cvet” jednom izgužva njegove latice više nikada neće biti iste.

Džejn je sada u ranim dvadesetim godinama, studira učiteljski fakultet, ima lepog i zgodnog dečka, detektiva, koji poštuje njenu odluku da ostane nevina pre braka. Živi srećan život u krugu porodice i prijatelja i radi kao konobarica u hotelu Marbela (The Marbella).

Međutim, rutinski pregled kod ginekologa će okrenuti Džejnin svet naopačke kada pijana i neuračunljiva doktorka veštački oplodi Džejn umesto pacijentkinju u susednoj sobi. Ne bi to bila telenovela da čovek sa kojim je sada Džejn trudna nije njen šef  Rafael sa kojim je provela jedno romantično popodne pre 5 godina.

Njen pažljivo isplaniran život, pisanje lista za apsolutno sve i čekanje do braka – sve pada u vodu. Šta će reći svom dugogodišnjem dečku, šta će reći svojoj katoličkoj porodici? Džejn je nevina, a trudna. Ko će joj poverovati?

Njen život počinje da liči na njene omiljene telenovele, a životni putevi odlaze u potpuno suprotnom smeru. Ovo se sve dešava u takozvanom pilotu, a šta vas čeka u ostalim epizodama?

Foto: Pinterest.com

Čitava serija od 5 sezona i tačno 100 epizoda, odnosno poglavlja kako su epizode nazvane, puna je zavrzlama koje nikako niste mogli da predvidite. Ostaviće vas bez daha, u suzama, sa bolom u stomaku od smeha i sve će to sa vama proživljavati narator – Antonio Mendez, koji je zapravo i jedan od likova u seriji. Koji lik je u pitanju ne zna se sve do poslednje epizode.

Serija je na engleskom i španskom jeziku, što joj pored glumica iz Španije i drame iz španskih telenovela daje dodatnu latino notu.

Devica Džejn osvojila je brojne nagrade, među kojima je i Zlatni globus za najbolju glumicu koji je dobila glavna glumica Đina Rodrigez. Ona je u intervjuu sa magazinom Vogue rekla da je sledeća činjenica iznenadila i jako rastužila: 2016 godine samo 5,8% replika izgovoreno je od strane latina glumaca.

Ova serija je tu brojku i te kako podigla i na to je Đina jako ponosna što je i izrazila svojim govorom na dodeli nagrada i, još jednom, neizostavno izmamila suze svima u publici.

Telenovela sa vrha liste svih kritičara je tu sasvim zasluženo, a kada počnete sa gledanjem biće teško da se zaustavite. Sa tim upozorenjem i najtoplijim preporukama, ostavljamo, najzad, vas u ulozi kritičara ovog remek-dela svih žanrova.

Teodora Milosavljević

Moja prva ljubav bila je pisanje, a kažu da ona nema zaborava. Nakon prve, usledile su mnoge ljubavi i to prema bajkovitim knjigama, moru i sirenama, engleskom jeziku, plavim očima i dobroj muzici . I zato pišem – da ne zaboravim i da ne budem zaboravljena.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *