Tuđe je slađe, zamka „zabranjenog voća”

,,Brak je kao pečurka: da li je dobra ili otrovna primetiš tek kada je kasno.”- Migel de Setvantes

Često kada se ujutru probudimo i pored nas ugledamo voljenu osobu, koja leži pored nas, pomislimo: „Čemu sam ja to zaslužio/zaslužila?! Nema osobe kojoj u toku veze ili braka ova misao bar jednom nije pala na um, a najčešći razlog tome je emocionalna praznina koju osećamo.  

Niste zadovoljni svojom vezom, partner ili partnerka vas izbegava?! Tada se polako okrećete „zabranjenom voću” odnosno prevari, jer i sama pomisao na to  stvara uverenje da će te se ako to uradite osećati bolje.

Krenemo li tim putem načinićemo grešku koja se kasnije teško može ispraviti. Treba biti mudar, pametan i učiti na tuđim greškama. Sagledavanjem tuđih grešaka, izbećiće se posledice koje sa sobom nosi „zabranjeno voće”.  Zato pre nego se upustimo u avanturu, zapitajmo se da li nam je tako nešto uopšte potrebno u životu?!

Postoji mnogo razloga zašto se upuštamo u prevaru.  Najčešće biva da je jedna osoba u vezi nezadovoljna i nesrećna, pruža sve, a za uzvrat ne dobija ništa. Mnogi ne shvataju da je ono što se dešava između ljubavnika samo čista fantazija, koja će posle nekog vremena nestati.

Da li će neko saznati za prevaru od vas ili od neke druge osobe, nebitno je, ali zbog tog postupka će uvek neko biti povređen, a na kraju najviše bude povređena baš osoba koja vara. 

Žene češće uklanjaju tragove prevare, na primer, brišući poruke. Rade to sa ciljem kako ne bi povredile svog partnera, ali na kraju afere ipak stradaju njihova srca, moral i osećanja.

Pevara ne mora da bude samo seksualna, veze mogu da se raspadnu i zbog drugih razloga. Ako imate na primer nekog „tajnog” prijatelja kome se poveravate, to može mnogo više da šteti vezi od fizičke prevare. U početku mnogi misle da mogu lako da se nose sa tim, ali pre ili kasnije se garanica pređe, makar to bio i samo poljubac.

Želja za prevarom je ozbiljno upozorenje. Ona je samo znak da nešto nije uredu sa vašom vezom. Mnogima je to teško da priznaju, pa umesto da raskinu oni po svaki cenu nastavljaju dalje ili se upuštaju u druge afere.

Žene i muškarci se ne upuštaju u prevaru iz istog razloga. Žene obično pomisle da će neka druga osoba popuniti njihovu emocinalnu prazninu koju osećaju, što u suštini nije najbolje rešenje. Bilo da ste muškarac ili žena morate prvo da upoznate sami sebe, ispunite vlastite potrebe, jer ni jedan drugi muškarac ili žena, ne može da vas zadovolji ako vi sami sa sobom niste srećni. 

Osobe koje načine prevaru nisu loše osobe, samo su u datom trenutku donele pogrešne odluke, zbog kojih se vremenom većina pokaje. Kako ne biste dovodili ni sebe ni vama bliske ljude u nezgodnu situaciju, dobro razmislite pre no što zagrizete „zabranjeno voće”. Imajte na umu da jedan taj zagrižaj može povrediti kako dragu osobu, tako i vas same.

Ema Vitković

Ema Vitković to sam ja. Spremna uvek da pomogne i posavetuje o zdravlju i drugim stvarima. Volim da pišem i to me ispunjava. Ranije sam pohađala radio-novinarsku sekciju u Otvorenom klubu. Imam 3 srednje škole i jednu višu. Majka sam dvoje dece Sare i Stefana. Vlasnik sam Pivnice „Usporavanje“ u Nišu. Veliki pozdrav od mene, šta god vam treba tu sam.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *