Poštuj rečima, voli ćutanjem

Dok se rečima može reći toliko toga, ćutanjem se kad kad govori više. Naročito kada je ljubav u pitanju. Tada reči ne znače mnogo, mrtvo slovo na papiru. Voleti tiho i u tišini je istinska ljubav, u kojoj reči služe kao pomoćno sredstvo kojim ćemo tu ljubav milovati, ali na pravi način.

Lako je reći „Volim te“, ali da li svako može reći isto to, a da ne izusti ni jednu jedinu reč? Da li pogledom može pokazati veličinu i jačinu svojih osećanja. Ne bih rekla. To mogu samo oni koji istinski vole, svim srcem i bezuslovno.

Takve ljubavi su danas retkost, tačnije rečeno takvi ljudi su retkost. Da bi tako voleli morate imati čisto srce, dušu nevinu kao kod malog deteta. Jer samo deca daju ljubav, bez da očekuju nešto za uzvrat.

Nisu potrebne reči i rečenice da bi ste nekome dali do znanja šta osećate, ali su potrebne onda kada želite da negujete dragocenost ljubavi.

Ne ustručavajte se i ne oskudevajte u rečima kada dragu osobu treba da pohvalite ili da je ohrabrite. Ponajmanje u trenucima kada joj je potrebna uteha i razumevanje. Tada reči imaju smisao, to je njihova svrha.

Rečima se iskazuje i pokazuje zašto vam je neko drag, a ne kolika je vaša ljubav prema toj osobi. Znaće ona i sama ukoliko reči koristite na pravi način i ukoliko dolaze iz srca.

Ne stidite se da rečima iskažete zahvalnost i poštovanje, sve i da isto ne dobijete zauzvrat, ali nemojte ni voleti samo rečima. Ljubav zahteva da reči budu potkrepljene delima.

Ako želite da se istinski i iskreno prepustite ljubavi, naučite da volite ćutanjem. Ljubav se oseća, o njoj se ne priča.

Nevena Lilin

Rođena ’88 kao vodolija, jedinstvena i drugačija, a opet sasvim jednostavna i obična. Supruga i majka četvoro dece. Poštujem pravoslavlje, tradiciju i običaje. Volim prirodu, cveće i šlagere ’70 – ih. Pisanje je moja strast, a papir i olovka moji najbolji prijatelji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *