Postoji li ljubav na prvi pogled?

Ljubav daje pravi smisao u životu. Bez obzira da li smo i koliko romantični, hteli da priznamo, ili ne, ljubav je svima nama potrebna. Šta nam vredi svo materijalno bogatsvo i luksuz, ako nemamo nekoga sa kim možemo podeliti svoju sreću, svoja nadanja, ali i brige i tugu.

Postoji li ljubav na prvi pogled?Da li se zaista može dogoditi da osetimo leptiriće u stomaku pri prvom pogledu na nama sasvim stranu osobu? Može li se javiti povezanost između dve osobe već pri prvom susretu?

Ako ova pitanja postavite različitim osobama dobićete i različite odgovore.

Pixabay.com

Neke osobe sa sigurnošću će vam tvrditi kako je ljubav na prvi pogled nemoguća. Rećiće vam da moraju poznavati dobro neku osobu da bi mogli sa sigurnošću znati da je vole.

Sa druge strane ima i onih koji veruju u ljubav na prvi pogled. Neko veruje iz ličnog iskustva, dok opet neko veruje iako mu se još nije dogodilo. Za njih obično kažu da su nepopravljivi romantičari.

I zaista, gledajući romantične filmove u kojima se dvoje prvi put susretnu i zaljube, ne možemo a da ne poželimo da se i nama to dogodi. Mislimo da je realnost sasvim drukčija i da ima druge planove za nas.

Na sreću za romantičare, čak su se i naučnici pozabavili ovom tezom i došli su do sjajnog zaključka – Ljubav na prvi pogled zaista postoji.

Pixabay.com

Možda ne baš onako kako smo zamišljali, ali između dvoje ljudi prilikom prvog susreta može da se rodi određena hemija, odnosno varnica. Koliko će njihov odnos da se produbi zavisi od njih samih i njihovih sudbina. Ta mala minuta koju osetite može biti početak nečeg prelepog.

Bez obzira da li je reč o ljubavi na prvi pogled ili ne, ona je sama po sebi divna. Treba je pažljivo čuvati, negovati i nesebično pružati drugima,jer ljubav je to, uzajamno davanje.

Suzana Milošević

Živim u Kragujevcu. Organizacija proslava i događaja, kao i dekoracije su moj posao iz snova. Volim roze, volim da se smejem bez nekog posebnog razloga. Volim knjige bez kojih ne bih mogla da zamislim život.Pomalo tvrdoglava, pomalo luckasta idem ka svojim snovima. Odustajanje nije moja opcija, uvek koračam napred, makar glavom kroz zid. I svakoj situaciji, koliko god ona teška bila nađem nešto pozitivno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *