Muškarci se zaljube u ono što vide, žene u ono što čuju

Gledano iz ugla posmatrača, svaka vrsta naklonosti može biti okarakterisana kao izraz ljubavi. Naklonost koju ispoljavaju oba pola, ali na različite načine.

Danas mnogi od nas lutaju u potrazi za ljubavlju. Zaljubljuju se u nejasne pojmove koje imaju u svojoj glavi, nenazivajući ih pravim imenom. Zaljubljenost ili privid ljubavi, koji smo sami sebi nametnuli, pokretač je fizičke ali i emocionalne povezanosti između dve osobe.

Kada je u pitanju gubljenje razuma, pripadnici ,,jačeg” pola osetljiviji su na zakon fizike, dok je pripadnicama ,,slabijeg” pola bliža toplina reči, kao izraz emocija.

Nije da su žene imune na fizički izgled muškarca, ali u većoj meri on nije presudan faktor kod odabira potencijalnog partnera.

Uvek će postojati nešto, što će kod oba pola u trenutku ,,zapasti za oko”. Ali nekako žene su većinom te koje se svrstavaju u ,,objekat” posmatranja i predmet su zaljubljivljanja u spoljašnu sliku tela.

Sa druge strane osetljive su i krhke, te često gube ravnotežu zbog reči koje su im upućene, nebitno da li su izrečene od strane muškarca ili žene.

Sve dok igra zavođenja traje, leptirići uzburkavaju strasti, obe strane čine sve, samo da osvoje ,,teren”. Dok žene više pažnje pridaju svom fizičkom izgledu, muškarci vežbaju veštinu zavođenja rečima, a sve u cilju da zadobiju željenu pažnju.

Izuzeci naravno postoje. Njima je ona duhovna strana primat u odnosu na sve drugo, samo što su takve osobe danas prava retkost.

Kad malo bolje pogledamo i razmislimo, zaljubljenost je samo površina, zanos, koji pravu sliku otkriva onda kada leptirići odlepršaju. Iluzija se rasprši, a mi ostajemo povređeni, jer se na kraju uvek ispostavi da se ispod te površine krilo koristoljublje.

U potrazi za onim što nam nedostaje, vidimo ,,to nešto” u drugima. Pokušavamo da popunimo svoju pukotinu, koja će pre ili kasnije svakako ostati prazna.

Možda ćemo u toj potrazi uspeti nekog da šarmiramo slatkorečivošću ili ga očarati svojom pojavom. Uspeti da izmamio uzdahe i poglede, ali budimo svesni da je sve to lažni sjaj koji će se jednom ugasiti.

Istinska lepota, čistota i iskrenost izvire iz unutrašnjosti vašeg bića. Odiše kroz vašu harizmu, sjaj koji nikog neće ostaviti ravnodušnim, a pritom nikad i ne bledi.

Sandra Baltić Kučanda

Više Škorpija nego Devica. Žena vrele krvi čudnog spoja Vojvodine, Cetinja i Banije. Žena koja hrabro prati glas srca i sledi svoje snove. Ljubitelj prirode, fotografije, muzike, filma, pisanja i svakog oblika kreativnosti u kojoj čovek može izraziti sebe. Žena koja voli i grli život davajući mu najbolje od sebe.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *