Kako zračiš tako privlačiš

Dobro poznata rečenica koju danas sve češće možemo čuti, ali se postavlja pitanje koliko zaista verujemo u njenu istinitost.

Zakon privlačenja sada je već postao činjenica. O njemu piše veliki broj naučnika, a njihova dostignuća i tvrdnje potkrepljene su zakonima iz oblasti fizike. Međutim, nije nauka jedina koja govori o tome.

Otac Tadej svojevremeno je napisao knjigu Kakve su ti misli takav ti je život. Ako dublje proniknemo u napisane retke ovog dela, kao i u tajne i mudrost mnogih svetih otaca otkrićemo da su misli te kojima kreiramo našu realnost.

Još jedan od velikih znanstvenika i naučnika sa naših prostora, Nikola Tesla, govorio je o tome kako naše misli imaju nevidljivu frekvenciju i pokreću u ljudskom telu odgovarajuću vibraciju tj. osećanja. Što su misli pozitivnije, naša vibracija je jača odnosno osećamo se lepše i bolje.

Zbog čega se onda događa da, iako to ne želimo, u svoj život privučemo ljude i situacije zbog kojih se loše osećamo?

Svako biće na ovom svetu u sebi nosi određenu vibraciju, ali sam čovek kao jedno svesno biće, nešto je kompleksniji po svojoj strukturi. Sačinjen je od Duha, Uma i Tela. Trojstvo koje se mora posmatrati kao jedna celina. Jedno od drugog  je neodvojivo i međusobno zavisno.

Duša je suptilno telo u koje su pohranjene sve informacije, iskustva i osećaji iz tzv. prošlosti. Ona je glavni pokretač realnosti u kojoj živimo. Um ili intelekt je tu da joj pomogne da ostvari svoju svrhu i prođe ona iskustva koja su joj neophodna da bi rasla i razvijala se, a fizičko telo predstavlja vozilo pomoću kojeg će živeti tu realnost tj. ono sprovodi dela.

Pređašnja iskustva proizvela su određene misli i osećanja i uskladištena su u ljudskoj podsvesti, ili delu Uma koji se naziva Negativni um. Deo mozga koji se prvi razvija i negativno reaguje na sve sa čim se susreće i suočava u cilju da nas upozori na opasnost i pruži zaštitu. Drugi deo čini Pozitivni um, onaj deo mozga koji se ponaša istraživački, vidi dobro u svemu i otvara nas za nove mogućnosti.

Prema svemu rečenom možemo zaključiti da ono o čemu razmišljamo mi to vremenom i postajemo te stoga tako i privlačimo. Svaka reč koju izgovorimo, emocija koju osetimo, delo koje načinimo beleži se u Univerzumu i nakon određenog vremena nam od strane istog poput bumeranga bude vraćena.

Šta god da ovlada nama, biće nam poslato kao izazov ili nagrada za savladanu lekciju. Lako je kada se događaju lepe stvari, ali kada je iskušenje manje prijatno ili čak bolno, većina ljudi tada svu krivicu prebaci na drugog.

Istini je nekad teško pogledati u oči, ali kad postanemo svesni da smo mi sami kreatori svog života preuzećemo i odgovornost za svoje misli i dela.

Sandra Baltić Kučanda

Više Škorpija nego Devica. Žena vrele krvi čudnog spoja Vojvodine, Cetinja i Banije. Žena koja hrabro prati glas srca i sledi svoje snove. Ljubitelj prirode, fotografije, muzike, filma, pisanja i svakog oblika kreativnosti u kojoj čovek može izraziti sebe. Žena koja voli i grli život davajući mu najbolje od sebe.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *