Intuicija, moćni kompas života

Nikada nisam mogla sebi da objasnim zašto biram teži put. Zašto dodatno komplikujem svoj život kad teoretski znam da uvek može lakše, jednostavnije. Navika je čudo, ali neke prepreke ne mogu se ni olako preskočiti, imaju svoje zašto.

Nekada u želji da nešto zaobiđemo, sebi olakšamo, upadnemo još u veće blato.

Često stojimo u mestu, vrtimo se u krug, napravimo iskorak, pa se opet vratimo, razmatramo, vagamo, prosuđujemo i tek onda donosimo odluke.

Imamo osećaj da se neko poigrava sa nama, mrsi nam konce namerno. Ali ne, nema tu nijednog neprijetelja, nema nikog do nas samih. Mi smo ti koji biramo svoje puteve, merimo i sečemo, mi smo ta najveća prepreka. Nikom drugom, do samom sebi.

Znaš, ima ta jedna spravica u tvoj glavi. U njoj ima na hiljade sitnih buba, koje prvo treba dobro otresti, a onda ono što ostane iskoreniti, da se više ne pojavi. Neko ih je ubacio tu da ti pomute pamet, zavaraju tragove, a na tebi je šta ćeš uraditi sa njima.

Možda nikad neće ni nestati, samo ćeš ti prihvatiti njihovo prisustvo. Naučićeš da živiš sa njima. Kad kad ćeš im se i obratiti, zamoliti da ne prave buku i one će se stišati, jer znaju da ne maju kuda. A kada se one stišaju, tada ćeš i ti bolje oslušniti sebe.

Foto: Pinterest.com

Čućeš ono što ti poručuju senzori tvoga tela, osetićeš gde boli, steže, peče, čućeš svaki otkucaj svoga srca…Poželećeš samo njega da slušaš, satima, danima, a tišina ti neće biti neprijatna. U toj mirnoći uma, osetićeš kako beskonačna i bezuslovna ljubav protiče tvojim venama.

Ozaren od lepote koje se prožima tvojim bićem, doživećeš otkrovenje. Ekstazu, ushićenost i radost bitisanja. Onu koja će te od tog trenutka, pa zanavek pratiti na svim putevima, jer ona je tvoj moćni kompas života, tvoja ruka vodilja.

Intuicija, taj čudnovati glas srca, namenjen samo tebi, onaj koji samo ti možeš čuti. Na koji se možeš u potpunosti osloniti i koji te nikad neće prevariti. Sumnjaćeš u početku, jer te male bubice neće ti dati mira, ali naučićeš vremenemom da mu veruješ. Da mu se prepustiš bez pogovora, da pustiš da samo od sebe teče.

Možda neke poruke koje dobiješ i ne budu odmah razumljive, ali kad slika postane bistrija i jasnija, biće i više nego očigledno, da si baš tu gde trebaš biti. Svet iluzija  će se raspršiti, a ti ćeš razlučivati smirenog uma i čistog srca.

Mnogima ćeš tada postati čudan. Biće onih koji će reći da si zanesenjak, da svet gledaš kroz ružičaste naočare, ali neka ih… Bitno je da ti znaš kuda ideš i kuda te put vodi. A kada ti se mnoga do tad zavtorena vrata počnu otvarati, pitaće se u čemu je tvoja tajna.. Ti se samo osmehni i reci:

,,Čovek samo srcem dobro vidi, suština je očima nevidljiva.”

Sandra Baltić Kučanda

Više Škorpija nego Devica. Žena vrele krvi čudnog spoja Vojvodine, Cetinja i Banije. Žena koja hrabro prati glas srca i sledi svoje snove. Ljubitelj prirode, fotografije, muzike, filma, pisanja i svakog oblika kreativnosti u kojoj čovek može izraziti sebe. Žena koja voli i grli život davajući mu najbolje od sebe.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *