Veroljub Jeftić – „Gluma je zanat koji se uči celog života”

Veroljub Jeftić je filmski, pozorišni i televizijski glumac. Glumom se bavi od malih nogu i uspešno korača stazama glume. Glumio je u raznim predstavama i serijama poput „Koreni” , „Vojna akademija 4” , „Iza rešetaka” , „Stefan Nemanja” , „Sumnjivo lice” itd.

Da li možete da nam kažete nešto više o sebi?

Ne, u par rečenica, ali ono osnovno … Rođen 15.03.1979. u Despotovcu. Glumac. Vitez kraljevskog reda vitezova. Radmilin i Vojinov tata.

Odkud ideja da se bavite glumom?

Sa 6 godina, davne ’85. postao sam član KUD-a ,,Branislav Nušić iz Resavice, gde pored folklorne postoji muzička i dramska sekcija. Ja sam bio član svih sekcija, igrao u folklornoj, svirao gitaru i učio prve pozorišne korake od profesionalnih pozorišnih režisera. Moj otac je glumac pomenutog pozorišta, pa sam tako i uz njega dosta vremena provodio u pozorištu dok su oni postavljali predstave. Tako se razvila moja ljubav prema pozorištu i ostaće dok sam živ.

Po kojim ulogama Vas publika najviše prepoznaje?

Trenutno, po ulozi popa Kajevića, u serijalu ,,Iza rešetaka i po ulozi Pandura u seriji ,,Koreni… mada, u poslednje vreme najviše me prepoznaju po reklamama, koje sam snimio. 🙂

Da li se sećate Vaše prve uloge?

Kako da ne… svih prvih uloga… u dečijem ansamblu bila je to uloga Tomija u predstavi ,,Pipi Duga Čarapa. Kada sam prešao da radim sa profesionalnim glumcima bila je to uloga barjaktara na dvoru Fridriha Barbarose u predstavi ,,Stefan Nemanja, a prva filmska uloga mi je uloga konobara u ,,Čizmašima.

Glumili ste u raznim serijama i predstavama. Kakva su Vaša iskustva?

Da bi ste se bavili pozorištem, morate pre svega da volite to što radite, pa su vam i sva iskustva pozitivna. Na filmu su iskustva vezana za kolege i ekipu sa kojom snimate, a ja, do sada, imam samo pozitivne utiske.

Kakve uloge Vam najviše odgovaraju?

Volim sve da igram… ako već trebam da izdvojim neku bile bi to one ,,uniformisane uloge (vojnik, vitez, i sl.). Očekujem i ulogu nekog negativca voleo bih da se oprobam i u tome… 🙂

Foto: Facebook.com

Koje predstave ste odigrali?

Ne računajući dečije predstave… ,, Stefan Nemanja, ,, Kir Janja, ,, Balkanski špijun, ,, Sumnjivo lice, ,, Banović Strahinja, ,, Maratonci, ,, Narodni poslanik, ”,, Neću kući

Kako biste sebe opisali?

Kao večitog optimistu.

Da li imate tremu pred nastupom?

Ne, ,, preležao sam je zahvaljujući folkloru još u početku.

Čime volite da se bavite u slobodno vreme?

Sve svoje slobodno vreme provodim sa porodicom. Bavimo se muzikom, streličarstvom, izletima u prirodi…

Glumili ste konobara u seriji ,,Čizmaši . Da li je to Vaša prva serija u kojoj ste glumili?

Tako je. 2015. Snimano u Senjskom Rudniku. Igrao sam konobara u kafani. Dejan Zečević, Goran Šušljik, Miša Dragičević, Bojan Žirović, Marko Gvero… ekipa koju ću pamtiti ceo život.

U seriji ,,Koreni” po romanu Dobrice Ćosića tumačite ulogu Pandura. Koja su Vaša iskustva?

U ,,Korenimasam kadar delio sa Žarkom Lauševićem, glumačkom veličinom, prema kome imam neopisiv osećaj poštovanja i divljenja… mislim da to dovoljno govori o iskustvima. Kada ste deo ekranizacije takvog romana i igrate uz najzvučnija imena srpske kinematografije kakva iskustva mogu da nosim osim najboljih mogućih.

Publika Vas je gledala i u seriji ,,Vojna akademija 4?

Da, to je bio nastavak saradnje sa rediteljem Dejanom Zečevićem i veoma sam se obradovao pozivom za tu seriju. Pomenuh već da volim te ,,uniformisane uloge.

Foto: Facebook.com

Pored glume bavite se i pozorišnom režijom, možete li da nam kažete nešto više o tome?

Tu sam tek na početku. Uvek sam imao želju da se oprobam i u tome, još dok sam gledao predstave u kojima je moj otac igrao. Gledao sam sve te režisere kako rade i ,,kraozanat .

Koje predstave ste režirali?

Za sada samo dve. Dečiju predstavu ,,Smešna bajka i komediju ,,Neću kući

Šta bi ste poručili ljudima koji žele da se bave glumom?

Gluma je zanat koji se uči celog života. Ako žele da se bave glumom neka što više posećuju pozorišta, gledaju, uče i čitaju… I na kraju, ako to stvarno vole, da budu uporni i istraju u tome jer svaki vrh je dostižan, ako se potrudite.

Biljana Ilić

Kreativna osoba koja voli da piše, istražuje i prati svoje snove.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *